Shop
Ultimele 100 de articole

Copiii mostenesc IQ-ul de la mama sau de la tata? Afla ce spun ultimele cercetari

28 noiembrie 2017, , Vizualizări: 2,671
sfatulparintilor.ro-copil inteligenta

Studiile de ultima ora reusesc sa faca lumina in cazul uneia dintre dilemele parintilor: Copilul e la fel de destept ca mami sau ca tati?

 

Potrivit unui studiu publicat de Bright Side, inteligenta este mostenita genetic in proportie de 40-60%. Si cum genele inteligentei se gasesc in cromozomul X, raspunsul corect este „destept ca mami”.

Potrivit studiilor, bebelusii care au mostenit mai mult genele mamelor au capul mai mare, creierul mai mare, dar corpul mai mic. In schimb, bebelusii care mostenesc mai mult genele tatilor au capul si creierul mai mici, dar corpul mai mare.

Pe masura ce embrionul se dezvolta, celulele care poarta amprenta genetica a tatalui sunt responsabile cu supravietuirea si se acumuleaza in sistemul limbic al creierului care asigura raspunsuri precum agresivitatea, foamea si nevoia de sex. Celulele care poarta amprenta genetica a tatalui nu se regasesc in cortexul cerebral, parte a creierului responsabila cu functiile cognitive: inteligenta, analiza, planificare si abilitati de vorbire.

 

 

De retinut, totusi, ca inteligenta nu se mosteneste 100%. Studiile amintite mai sus releva faptul ca dezvoltarea intelectuala a copiilor depinde de contactul fizic si emotional cu parintii, in special cu mama. Cu cat legaturile emotionale sunt mai puternice, cu atat copilul va fi mai perseverent si va avea mai putine frustrari.

Inteligenta poate fi definita ca abilitatea de a rezolva probleme. In timp ce incerci sa gasesti solutii, creierul lucreaza cu toate zonele sale, activand inclusiv emotii si procese precum intuitia proces in care sunt active genele tatalui.

 

Sursa: brightside.com

Cuvinte cheie: , ,

Loading...
Organic India
Disney
Scrie și tu
Nu necesită conectare click aici pentru toate intrebarile
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100 de articole

Cele mai citite din categorie

Meniu