Ce sa le spui copiilor in fiecare zi - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Ce sa le spui copiilor in fiecare zi

Sfatulparintilor » Preșcolari » Comportament și dezvoltare » Ce sa le spui copiilor in fiecare zi
sfatulparintilor.ro - vorbe pozitive copii

De multe ori, in agitatia pe care o traim, le spunem copiilor mai mult ce sa NU faca. Suntem axati pe negativ, uitand ca cea mai mare influenta o au cuvintele pozitive.

Iata ce sa le spui copiilor in fiecare zi, pentru a le creste increderea de sine, dar si pentru a imbunatati relatia parinte-copil.

 

 

  1. Ai castigat

Un cuvant de incurajare creste mereu increderea in fortele proprii. Daca micutul a castigat o intrecere ori a incheiat cu succes un puzzle, intotdeauna spune-i “Ai castigat!”. In acest fel, puiul tau se va obisnui cu gustul succesului si va intelege ce inseamna sa fii un castigator.

 

 

  1. Trimite-mi un sms cand ai ajuns acolo

Parintele este intotdeauna ingrijorat in legatura cu sigurata copilului. Pana la urma, el este micuta ta comoara. Este o idee buna sa ii dai un mobil pentru a scapa tu de la un atac de cord. Intotdeauna spune-i sa-ti trimita un sms cu cuvintele „sunt aici”, atunci cand ajunge la destinatie. In acest fel te vei linisti si tu.

In acelasi timp insa, fii atent la modul in care copilul tau foloseste mobilul. El este inca imatur si are nevoie de ghidare asa ca verifica-i lista de contacte si mesajele fara ca totusi, sa te implici prea mult. Este important sa arati ca ii respecti intimitatea.

 

Vrei sa fii un parinte perfect? Cumpara si tu ghidurile Sfatulparintilor.ro!

45 de cuvinte si expresii interzise parintilor

33 de greseli majore de evitat in educatia copilului tau

 

 

  1. Este alegerea ta

Pe masura ce copilul creste, trebuie sa-l inveti sa ia propriile decizii si sa gestioneze responsabilitatile. In acest fel, increderea lui in el insusi va creste, asa ca spune-i „este alegerea ta” cand vrei sa ia el insusi o decizie.

 

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 16/04/2017