Toti parintii aud, la un moment dat in viata, cuvintele te urasc. In principiu, expertii sunt de parere ca trebuie sa le ignori si sa nu le pui la suflet. Dar cum sa faci acest lucru cand este vorba despre copilul tau, carne din carnea ta si sange din sangele tau, parca nu poti inchide ochii atat de usor. Ce iti recomanda specialistii sa faci vei afla aici.
In calitate de parinte incerci sa dai tot ce este mai bun pentru binele copilului tau. Il hranesti, il speli, il ajuti cu temele, il duci la antrenamente sau la cursuri si stai treaz toata noaptea cand este bolnav, doar ca sa numim cateva dintre responsabilitatile unui parinte. Asadar ultimul lucru la care te astepti este sa auzi ca te uraste. Dar acest lucru se intampla, indiferent de cat de bun parinte esti.
Conform psihogului de copii din Halifax, Melanie Vanier, pentru copiii de varsta mica reprezinta un comportament normal. Prescolarii se gandesc doar la propria persoana, si nu la modul in care cuvintele lor pot rani sentimentele oamenilor. Nu au capacitatea de a discerne inca acest lucru. Preocuparea pentru cei din jur, dar si abilitatea de a-si controla emotiile incep sa se dezvolte abia in preajma varstei de 4 ani, odata cu dezvoltarea vocabularului.
Citeste mai multe pe Qbebe.ro.
Acum sunt citite aceste articole