3. Urmareste situatiile care il scot din sarite
Afla ce-l scoate din minti si incearca pe cat de mult poti sa eviti aceste momente. Daca va certati, de exemplu, dimineata pentru hainele cu care se imbraca, incearca sa le alegi seara, iar dimineata sa le aiba gata pregatite. Alti copii pot deveni nervosi pentru ca le este somn sau sunt flamanzi.
4. Nu mai tine predici
Nu ii mai tine predici copilului despre faptul ca ar trebui sa se schimbe. Ei nici nu-si dau seama ca exagereaza cu acest lucru. Ca parinte, ai tendinta sa repeti asta la nesfarsit, iar acest lucru poate contribui la declansarea altei crize nervoase.
5. Explica-i cum sa gestioneze emotiile
Daca ai copil de varsta adolescentei, cand este linistit ii poti explica ce se intampla, ca este normal sa treaca prin aceste etape ale dezvoltarii. Nu poti face ca aceste emotii, sentimente sau stari sa dispara, insa poti ajuta copilul sa le gestioneze. Valideaza-i sentimentele “Inteleg ca esti suparat pe X”, “Vad ca esti furios ca s-a intamplat X”. Apoi il poti intreba “Ce crezi ca am putea face ca sa remediem problema si ca sa fii mai calm?”.
Poate fi frustrant pentru un parinte sa aiba un copil care sa exagereze fiecare traire, iar comportamentul lui sa fie extrem de neplacut pentru tine sau pentru cei in jur. Insa toate aceste situatii se pot transforma in lucruri bune. Daca il inveti de cand este mic sa-si gestioneze sentimentele, cand va fi adult va fi foarte echilibrat, pentru ca va sti exact ce sa faca atunci cand este extrem de nervos. Telul este sa-ti accepti copilul asa cum este si sa-l faci si pe el sa se accepte asa cum este.
sursa: EmpoweringParents.com
foto: Depositphotos.com
Citeste continuarea: 1 2
RETROGRADUL lui MERCUR din 25 NOIEMBRIE poate AGITA aceste 3 ZODII
Lecția DIVINA pe care fiecare ZODIE trebuie să o ÎNVEȚE înainte de 2025