Iti mai amintesti cantecul cu „Saniuta fuge/Nimeni n-o ajunge/Are dor de duca/Parc-ar fi naluca”? Cu totii am cantat cel putin o data la gradinita acest cantecel vesel si toti copiii se bucurau la gandul ca se vor putea da cu saniuta. Pana la urma, ce poate fi mai distractiv pentru cei mici decat sa alunece pe zapada impreuna cu prietenii lor, sau sa se lase trasi de parinti pe saniuta pana in parc?
Nimic nu se compara cu sentimentul pe care il aveam cand eram mici si parul ne flutura in vant, in timp ce zburam pe derdelus. De aceea, consideram ca nici un micut nu ar trebui sa treaca prin iarna fara sa simta macar de cateva ori bucuria datului cu saniuta. Citeste in continuare si vei afla ce modele noi de saniute au mai aparut pe piata si care este cel mai sigur pentru tine si copilasul tau.
A venit momentul sa alegi saniuta. Iata variantele:
Pe vremea cand noi eram copii, nu existau prea multe variante de saniute, nu-i asa? In fiecare iarna coboram din pod clasica saniuta de lemn, sau luam pur si simplu un sac si ne pregateam sa pornim spre derdelus. In ziua de azi, pe piata sunt mult mai multe modele de saniute, mai calduroase, mai mai comode si mai sigure decat inainte.
1. Saniuta de lemn fara spatar – foarte asemanatoare cu saniuta clasica, aceasta este usoara si nu pune probleme atunci cand trebuie transportata sau depozitata. Cadrul metalic ii ofera stabilitate, dar nu este la fel de comoda pentru plimbari, precum o saniuta cu spatar.
2. Saniuta de lemn cu maner pentru impins si spatar – ideala pentru copiii mici, pentru ca este confortabila si ii permite parintelui sa o manevreze usor. Manerul si spatarul sunt detasabile, pentru cand copilasul creste mai mare.
3. Saniuta din lemn cu spatar si sac imblanit – acest model de saniuta ofera tot pachetul, fiind ideal pentru zilele geroase de iarna. Le permite atat parintelui, cat si prichindelului sa se bucure de zapada, indiferent de vreme. Saculetii pentru saniute sunt extrem de caldurosi, confortabili si se pot detasa usor, daca micutul are chef de o partida de joaca prin zapada.
4. Saniuta pliabila – aceste saniute sunt mai usoare, au un pret accesibil si sunt usor de transportat si de depozitat (chiar si in apartamentele mici). Sunt indicate mai ales copiilor mai maricei, care se descurca singuri pe derdelus si stiu deja cum sa ghideze sania zburdalnica.
5. Saniuta de plastic – modelele de plastic sunt foarte variate. Poti opta pentru un bob cu volan si cu un loc special si sigur pentru copilas, pentru o „lopatica” simpla din plastic, cu maner (potrivita pentru copii mai mari) sau pentru o sanie colorata de plastic, similara ca design cu sania de lemn. Aceste saniute sunt mai usoare, iar parintele sau copilasul nu depun la fel de mult efort urcand-o din nou si din nou in varful derdelusului.
6. Saniuta gonflabila – desi multa lume nici nu a auzit de astfel de saniute, acestea exista in magazine si sunt la fel de usor de folosit, transportat si depozitat ca o barcuta mica. Materialul din care este confectionata sania gonflabila este durabil, suporta greutati de pana la 80 kg, are atasate manere rezistente care sporesc siguranta celui mic si il va ajuta pe prichindel sa se bucure de cele mai tari senzatii pe partie! Totusi, trebuie sa tii cont de faptul ca astfel de modele nu sunt recomandate copiilor sub 5-6 anisori, deoarece necesita o coordonare buna si atentie la manevre precum franare sau viraj.
In concluzie, pe piata exista o multime de modele de saniute, pentru toate varstele si bugetele. Important este sa fii atent/a la caracteristicile fiecarei variante si sa o alegi pe cea mai sigura, confortabila si distractiva pentru copilasul tau. Tu pentru care saniuta dintre cele de mai sus vei opta?
Cum poate fiecare ZODIE sa atragă mai mulți BANI? Iată cel mai eficient mod!