Automutilarea la copii de la varste fragede – o noua moda ingrijoratoare - Sfatulparintilor.ro
Ultimele
de 14 ani pentru voi

Automutilarea la copii de la varste fragede – o noua moda ingrijoratoare

Sfatulparintilor » Preșcolari » Comportament și dezvoltare » Automutilarea la copii de la varste fragede – o noua moda ingrijoratoare
scari
Automutilarea sau scarificarea nu mai apare doar in randul adolescentilor, ci chiar in randul copiilor de 10-11 ani, reprezentand o practica menita sa atraga popularitatea si admiratia din partea altora de aceeasi varsta. Mai multe informatii, precum si sfaturi de la specialist chiar aici.
Automutilarea sau mai precis scarificarea nu constituie o uzanta noua, ci exista din urma cu cateva milenii in cultura tribala, membrii tribului practicand-o ca un ritual de trecere in randul reprezentantilor de seama sau de supunere fata de zei. Scarificarea reprezinta practic incizia sau crestarea superficiala a pielii care lasa in urma cicatrice. Desi aceasta problema este intalnita in randul adolescentilor cu probleme de multa vreme, in prezent prezinta ingrijorare deoarece s-a transformat intr-o moda, aparand adepti ai acesteia de la cele mai fragede varste.
Astfel, in urma unui concert al cunoscutei artiste Beyonce, cand aceasta si-a rupt in mod accidental lobul urechii din cauza unui cercel, au aparut pe retelele de socializare indemnuri pentru taierea intentionata a pielii, cu hashtag-urile #CutForBeyonce si #BleedForBeyonce, conducand la numeroase cazuri de automutilare drept dovada a loialitatii si respectului fata de vedeta.
In Canada a fost observata recent o crestere in ceea ce priveste numarul de tatuaje prin scarificare. Purtatorul de cuvant pentru Ministerul Sanatatii, David Jensen, subliniaza faptul ca practica ce consta in modificari ale corpului (ce presupun lezarea membranelor intacte ale pielii si mucoaselor prin taiere, ardere sau gaurire) conduce la un risc crescut de cicatrice, hemoragii si traume psihologice, precum si la expunerea la infectii cu patogenii transmisi pe cale sanguina, precum hepatita B, hepatita C si HIV.
Citeste mai multe pe Qbebe.ro.

Cuvinte cheie:
Data articol: 08/05/2017