Anxietatea copiilor poate fi pasagera sau persistenta. Daca si copilul tau sufera de anxietate persistenta e necesar sa consulti un specialist, pentru ca unele lucruri nu trec de la sine doar pentru ca el creste. Totusi, cand stii ca e cazul sa mergi la medic cu cel mic? Ca sa identifici momentul potrivit, am notat pentru tine cateva repere in randurile de mai jos.
Scoala, performanta si activitate
Anxietatea poate face copilul sa nu participe activ la orele de la scoala. Chiar si cand stie ce ar trebui sa spuna, el nu se implica. Prin acest comportament se autoexlude. Cand vine vorba de performante, copilul anxios nu poate sa exceleze, pentru ca sufera blocaje – uita sau greseste, nu termina ce a inceput. Devine marginalizat de colegi si profesori si, evident, nu se poate simti bine la scoala.
Ritmul biologic si relatiile cu alti copii
Copilul anxios este agitat. Doarme fie prea mult, fie prea putin si nu se poate trezi dimineata sau adoarme foarte greu. Ii este afectata pofta de mancare si, implicit, are variatii in greutate. Fiind deja afectat in ritmul sau biologic de anxietate, el nu poate sa-si faca prieteni, sa se joace cu cei de varsta lui sau sa efectueze sarcini corespunzatoare varstei (lucruri marunte in general).
Citește continuarea pe Qbebe: http://bit.ly/2QYJnXe
RELAȚIILE se îmbunătățesc pentru 3 ZODII în săptămâna 6-12 ianuarie 2025
NOROCUL favorizează aceste 3 ZODII la finalul săptămânii 6-12 ianuarie 2025
ZODIA care face din SĂNĂTATE și BUNĂSTARE o prioritate de top în 2025, conform astrelor