Adopţia este o procedură reglementată în ţara noastră de Legea nr. 273/2004, republicată la 19 aprilie 2012, fiind definită ca operaţiunea juridică prin care se rup legăturile biologice anterioare şi se creează legatura de filiaţie între adoptator şi adoptat.
Etapele de urmat în cazul adopţiei
O familie sau o persoană ce doreşte să adopte un copil trebuie pentru început să se adreseze Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului pe raza căreia îşi are domiciliul. Acolo va primi o listă cu documentele necesare întocmirii unui dosar prin care solicită acest lucru.
Urmează evaluarea familiei de către angajaţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului. Practic angajaţii sunt interesaţi de bunurile materiale şi garanţiile morale pe care le pot oferi cei care îşi doresc să adopte un copil.
O altă etapă este cea de formare a unor astfel de persoane, o etapă în care li se explică ce înseamnă să fii părinte, se discută despre deprinderile parentale şi se fac anumite evaluări. Durata este de două-trei săptămâni, timp în care se fac cursuri cu viitorii părinţi.
Etapa finală este cea în care se reevaluează familia şi se decide dacă persoana sau familia sunt apte să adopte şi să intre în posesia certificatului de părinte apt să adopte.
Cum poate fiecare ZODIE sa atragă mai mulți BANI? Iată cel mai eficient mod!