Dormiţi împreună
Poate că obişnuiai să dormi cu copilul când era foarte mic. Dacă n-ai făcut deloc acest lucru sau ai renunţat ar fi bine din când în când să aveţi o seară specială în care să dormiţi împreună. Dacă nu vreţi să împărţiţi patul, atunci dormiţi în sufragerie, în saci de dormit. Vă jucaţi de-a campingul. Trebuie să-i reamintiţi că acesta este un joc şi că nu se va transforma într-un obicei.
De încercat:
– stingeţi lumina şi folosiţi lumânări pentru a citi povestea de seara
– inventează o poveste în loc să-i citeşti una dintr-o carte
– dă un nume special serii, pentru a fi un eveniment în familie.
La ce ajută? Acest joc vă apropie, creează legături, face copilul să se simtă special. În plus, copilul va învăţa cum să se bucure de relaţiile cu cei din jur, cum să împartă şi el, la rândul său, dragoste celorlalţi.
Arena cărţilor
Amenajaţi un loc special, afară (dacă aveţi curte şi vă permite vremea) sau în casă, care să fie destinat exclusiv citirii cărţilor de poveşti. Roagă-ţi copilul (sau copiii) să-şi aducă cărţile preferate şi să petreceţi timp împreună doar citind şi spunând poveşti.
De încercat:
– aduceţi o gustărică, popcorn sau ciocolată de casă
– citeşte cartea ta preferată de când erai copil
– discutaţi despre poveste, ce v-a plăcut şi ce nu, ce sentimente aveţi despre acea carte.
La ce ajută? Se creează legături, petreceţi timp preţios împreună, vă distraţi, discutaţi. Vorbiţi despre voi şi despre sentimente.
Construiţi un “monument”
Ieşiţi afară, în curte sau în parc, la pădure sau la mare. Folosiţi beţe şi orice găsiţi pe jos, fără a rupe însă florile sau crengile copacilor, pentru a construi un “monument”. Puteţi, de asemenea, să faceţi o “operă de artă” care să reflecte ceea ce reprezentaţi voi unul pentru celălalt. Lăsaţi imaginaţia să-şi facă de cap.
La ce ajută? Acest joc dezvoltă creativitatea însă contribuie şi la crearea unor amintiri de neuitat care-l vor ajuta mai târziu pe copil să înţeleagă şi să aprecieze relaţia dintre voi. În plus, prin acest joc îi puteţi arăta copilului cât de mult îl iubiţi.
Jocuri la fel de atractive, distractive şi constructive pot fi la băiţă sau în timp ce gătiţi. Intră cu copilul în lumea lui şi bucuraţi-vă împreună. Pune-i întrebări, povesteşte-i lucruri, obişnuieşte-l să comunice, să-ţi spună tot. Cere-i sfatul, cere-i părerea, fă-l să se simtă important şi mai ales iubit. În acest fel veţi construi o relaţie părinţi copii puternică, stabilă şi foarte sănătoasă.
Tu cum construieşti relaţia cu copilul tău? Aşteptăm părerea ta, ne poate fi de folos tuturor.
Citeste continuarea: 1 2
Urari de Craciun. 100 de mesaje de Craciun pentru iubit/iubita, familie si prieteni
HOROSCOPUL CRACIUNULUI 2024. Cum iti este CRACIUNUL in functie de ZODIE?
Ce inseamna cand versi cafeaua