Shop
Ultimele 100 de articole

7 statistici ingrijoratoare despre traficul sexual de copii

19 aprilie 2016, , Vizualizări:
abuz sex copii - sfatulparintilor.ro - pixabay_com

Crezi ca nu se poate intampla in cartierul tau? Ar trebui sa te mai gandesti putin. Iata cateva fapte legate de traficul cu copii si judeca singur.

 

Ce trebuie sa stii

– Traficul sexual este recrutarea, selectarea, transportul, furnizarea sau obtinerea unei persoane pentru a comercializa serviciul sexual, ce este indus prin forta, frauda sau prin constrangere ori daca persoana obligata sa ofere astfel de acte are sub 18 ani.

– Venitul anual aproximativ generat de toate activitatile privind traficul sexual este de aproximat 9,5 miliarde de dolari, din care cel putin 4 miliarde este atribuit bordelurilor din intreaga lumea.

– Se estimeaza ca 2 milioane de copii, majoritatea fetite, sunt exploatate sexual in indrustria sexuala ce valoreaza miliarde de dolari. (UNICEF).

– Aproximatin 1,2 milioane de copii sunt traficati in fiecare an. (UNICEF).

– La nivel mondial 50-60% dintre copiii ce sunt traficati in sistemul sclaviei sexuale au sub 16 ani.

– Traficul cu persoane umane ocupa locul doi in ceea ce priveste crima organizata.

– Cel mai mare numar de persoane traficate in SUA provin din sudul Asiei si din Pacific (intre 5.000 si 7.000 de victime). Urmeaza persoanele din America Latina, Europa si Euroasia, cu 3.500 si 5.000 de victime fiecare.

 

Ce poti face tu

La nivel mondial guvernele au inceput sa colaboreze au inceput sa ia masuri pentru stoparea traficului cu fiinte umane. Si tu ai putea sa te implici – gaseste o modalitate prin care sa-si ridici vocea (ori prin exprimare scrisa) pentru a ajuta la eliminarea acestui flagel mondial.

 

Sursa: oprah.com

Cuvinte cheie: ,

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.