Shop
Ultimele 100 de articole

6 vorbe si expresii pe care sa nu le spui copilului tau​. De ce? Pentru ca vorbele din copilarie pot distruge pe viata un om​

19 decembrie 2019, , Vizualizări:
sa nu spui copilului

4. M-am saturat de tine!

Copiii au intr-adevar talentul de a te scoate din minti. Insa daca-i spui copilului tau “M-am saturat de tine” il va rani enorm. Copiii sunt dependenti de parintii lor pentru a supravietui, parintii ofera protectie, mancare, haine si un adapost. Iar daca persoana care ar trebui sa aiba grija de el si sa-i ofere caldura ii spune “M-am saturat de tine”, mesajul care ajunge la el este “Te scot de pe lista mea de prioritati!”. E desul de socant si amenintator, nu? Imagineaza-ti ce durere va fi in sufletul copilului tau.

5. Imi doresc sa nu fi facut copii!

Nu trebuie sa te simti vinovat daca spui aceste lucruri. Esti un simplu om, ca totii oameni si ai si sentimente negative cateodata. Aceste cuvinte sunt semne de epuizare, suparare si  frustrare. Nu crezi cu adevarat ceea ce spui. Insa ar fi bine sa nu le rostesti. Copilul se va simti vinovat, iar acest lucru va duce, in timp, la deteriorarea relatiei. Copilul nu mai are nimic de pierdut – nici macar dragostea ta – si atunci se va comporta ca atare.

6. Si eu te urasc!

Daca spui “Si eu te urasc!” ca sa castigi intr-o cearta cu copilul tau, considera ca ai pierdut deja. Nu esti in competitie cu copilul tau. Spunand asta te-ai coborat la nivelul de maturitate si intelepciune a copilului tau. Iar copilul tau va intelege “Chiar si pentru parintii mei sunt respingator. Inseamna ca asa sunt!”. Si daca, totusi, te-a luat gura pe dinainte, cere-ti iertare. “Mi-am dat seama ca ti-am spus ca te urasc. Imi cer iertare. N-a fost deloc corect sa-ti spun asa ceva. Voi incerca sa-mi controlez mai bine emotiile data viitoare!”.

Ce ai de facut pentru a nu rosti ceva ce vei regreta mai tarziu?

Respira adanc! In acest fel, sentimentele negative vor deveni mai putin intense si iti vor da posibilitatea sa faci un pas inapoi pentru a gandi mai limpede.

Imagine de Free-Photos de la Pixabay

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Cuvinte cheie: , , ,

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.
minimax