6 mituri periculoase despre cresterea copiilor. Ignora aceste sfaturi!
Mai ales cand esti la primul copil, toti prietenii si rudele se ingramadesc care mai de care sa iti ofere parerile lor (de obicei nesolicitate!) despre cum ar trebui sa-l cresti si sa ai grija de el. Sigur ca putin ajutor e oricand binevenit – nu se poate sa le stii pe toate, oricat de uimitoare si neinfricata ai fi. Dar nu uita sa te bazezi de fiecare data pe instinctul tau de mamica si sa treci informatiile primite de la altii prin filtrul logicii si al bunului-simt.
Credeai ca „Top 5 cele mai proaste sfaturi primite de parinti” e strigator la cer? Pregateste-te pentru o alta portie de indrumari neinspirate, de care sa te feresti cu orice pret. Si, daca mai ai prietene care sunt mamici, trimite-le si lor articolul, ca sa nu faca aceste greseli din lipsa de informare.
1. „Cand incep sa-i iasa dintii, freaca-i gingiile cu alcool”
Iata un sfat transmis din generatie in generatie, chipurile pentru a calma durerile micutului tau cand incepe eruptia dentara. Din fericire, exista multe alte trucuri la care poti apela ca sa-i reduci puiului tau disconfortul si sa treceti cu bine de perioada durerilor gingivale. Nu stii de unde sa incepi si ce sa incerci mai intai? Iata 4 remedii testate de mamici si care chiar functioneaza.
2. „Cum apare copilul, trebuie sa scapi de caine sau de pisica”
Nu doar ca bebelusul se va intelege de minune cu animalul tau de companie, dar ii poate fi chiar benefic sa il aiba alaturi in primii ani de viata. Studiile arata ca expunerea micutilor la animalele de casa le intareste imunitatea, scazandu-le sansele de a face alergii la parul de caiine sau de pisica. Daca ti-e teama de modul in care va reactiona cainele tau la vederea bebelusului, nu ai motive de ingrijorare. Cainii incep sa simta ca se petrece ceva inca din perioada de sarcina (pe masura ce iti creste burtica si ti se schimba starile afective), astfel incat, pana vine pe lume micutul, ei sunt deja pregatiti pentru eveniment.
3. „Nu scoate bebelusul din casa in primele doua luni”
Pentru ca tot am vorbit mai sus despre animalele de companie, trebuie sa stii ca bebelusul tau nu e un catel: poate iesi afara chiar daca nu i-ai facut inca toate vaccinurile. Nu ezita sa-ti scoti micutul la plimbare in fiecare zi sau chiar sa-l iei cu tine cand mergi prin oras dupa cumparaturi sau ca sa-ti rezolvi treburile. Atat timp cat ai o geanta incapatoare pentru tot ce iti trebuie (scutece de schimb, biberon, jucarii, servetele umede), nu vor exista probleme. Treci peste impulsul de a-l trata ca pe o jucarie fragila si bucurati-va impreuna de vremea frumoasa.
4. „Nu ii gadila talpile, pentru ca o ia razna”
Singurul mod in care ar putea sa „o ia razna” ar fi sa rada din toata inimioara lui. De multe ori, mamele sunt sfatuite sa nu isi alinte prea mult bebelusii, sa nu ii tina prea des in brate, sa nu ii sarute din clipa din clipa, in ideea ca altfel le vor strica educatia. Desigur, e vorba de un non-sens. Asa ca nu te abtine niciodata sa ii oferi afectiune micutului tau.
Citeste continuarea: 1 2