5 lucruri pe care un tata bun nu le face - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

5 lucruri pe care un tata bun nu le face

Sfatulparintilor » Preșcolari » Comportament și dezvoltare » 5 lucruri pe care un tata bun nu le face

Sunt o multime de tati care petrec prea putin timp alaturi de copiii lor. Cu toate acestea rolul de tata este extrem de important dincolo de asigurarea unui camin cald si lipsit de pericole, intrucat trebuie sa ofere mult mai multe. Asta include spirjin, ghidare si incurajare astfel incat micutul sa poate sa inviga in bataliile vietii.

 

Iata 5  lucruri pe care un tata responsabil nu le face.

 

  1. Niciodata nu va fi un exemplu negativ

De cate ori n-ai auzit un tata spunandu-le copiilor sai ca exista anumite lucruri pe care n-ar trebui sa le faca, spre exemplu sa-si piarda cumpatul sau sa comporte urat? Problema este ca unii tati se lasa orbiti se sentimente si nu sunt deloc un model de urmat pentru micutii lor. Se enerveaza cand conduc si ii injura pe ceilalti soferi. Uita ca un copil copiaza comportamentul sau.

„Orice tata ar trebui sa-si aminteaza ca intr-o zi fiul sau ii va urma exemplu si nu sfatul” – Charles F. Kettering.

 

 

  1. Nu-si bate ori loveste copilul

Un tata iresponsabil foloseste violenta fizica si bate copilul pentru a impune anumite reguli. Insa un tata inteligent stie sa foloseasca alte metode care sunt mult mai eficace pe termen lung. Utilizarea violentei il invata pe copil ca agresivitatea este singura modalitate de rezolvare a unui conflict.

 

 

  1. Nu renunta la timpul de calitate alaturi de copii

Copiii se asteapta ca parintii sa fie prezenti. Tatii dependenti de munca nu-si fac niciodata timp sa fie alaturi de copiii lor care se simt abandonati si neglijati. Bucurati-va de jocuri de filme, de iesiri impreuna. Un tata bun nu va renunta decat in situatii urgente la timpul dedicat copiilor lui.

 

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 30/10/2016