Shop
Ultimele 100 de articole

3 greseli majore pe care le fac parintii cand divorteaza

06 iulie 2021, , Vizualizări:
greseli majore pe care le fac parintii cand divorteaza

Chiar daca nu ni-l dorim exista si cazuri in care relatia dintre parinti se destrama si ajung la divort. Cand mai este si un copil la mijloc situatia este si mai dificila, de cele mai multe ori cel mic luand toata vina asupra lui. In mintea copilului se formeaza un sentiment de culpabilitate, imaginandu-si ca poate n-a fost suficient de cuminte sau n-a luat note mari la scoala de au ajuns parintii lui la aceasta separare. Mult prea preocupati sa-si arunce vorbe grele, unii parinti fac trei greseli majore in gestionarea divortului.

1. Se ignora interesului copilului

Situatia fiind tensionata in cuplu, copilul este lasat de-o parte, chiar neglijat. Nimeni nu-i explica si lui ce se intampla, care este cauza rupturii dintre adulti. Expertii spun ca parintii trebuie sa-l faca pe cel mic sa inteleaga ca, desi ei ca adulti nu se mai iubesc, nu se mai inteleg, vor fi in continuare parintii lui. Chiar daca vor locui in case separate, asta nu inseamna ca nu-l vor iubi la fel de mult si nu se vor ocupa in continuare de cresterea si educarea lui.

Stii ce inseamna sa exagerezi sau sa subestimezi importanta unei probleme ridicate de catre copilul tau?

2. Nu se renunta la resentimente

Indiferent a cui este vina in destramarea unei casnicii, ce-a fost a fost. Adultii nu trebuie sa-si poarte resentimente pentru acest lucru se va transmite si copilului. Daca ramane cu mama care il uraste pe tata din N motive, mai devreme sau mai tarziu, acelasi lucru va simti si copilul. Si reciproca este perfect valabila. Pornind de la prima greseala, NU ignorati interesul copilului. El nu are nici o vina. Treceti peste tot ce s-a intamplat si comportati-va normal cu mama/tatal copilului. Numai uitand si iertand puteti sa treceti si voi la o noua etapa din viata voastra.

3. Nu exista cooperare

Numai renuntand la sentimentele personale si, asa cum se arata si la celelalte doua puncte, punand interesul copilului pe primul loc, parintii pot spune ca au reusit sa gestioneze bine divortul. Copilul lor poate fi sanatos, fericit si de succes, chiar daca sunt divortati. Important este sa comunice si sa coopereze, in beneficiul celui mic. Cat de greu sau de usor trece copilul peste acest hop este numai responsabilitatea parintilor. (sursa: Ruben Francia „101 Ways To Raise Your ‘Divorced’ Children To Success”)

Foto: pixabay.com

Cuvinte cheie: , , , , , ,

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.