6. Joaca „buni si rai”
Dupa cina fiecare membru al familiei face un rezumat al experientelor pozitive si negative pe care le-a avut de-a lungul zilei. Un copil care isi vede parintii trecand prin perioade bune sau mai putin bune dezvolta sentimentul de empatie pentru ceilalti.
7. Adopta mentalitatea unui soldat
In momentele in care nevoile familiei intra in conflict cu alte tale, trebuie sa iei o decizie. Poti porni un conflict, sau dimpotriva stabili pacea.
8. Fa un tabel cu treburile casnice
Tabelul trebuie impartit in trei coloane, respectiv, „De facut”, „In progres” si „Lucruri facute”. Pe masura ce membrii familiei se apuca de o sarcina, aceasta este mutata mai intai in coloana a doua, a treia si asa mai departe. In acest fel, fiind foarte bine organizati, veti face mai multe lucruri decat atunci cand lucrati dupa ureche.
9. Resping rigididatea
Cercetatorii au aratat ca este nevoie de flexibilitate indiferent de strategia pe care o adopti pentru a-i face pe toti sa iasa la timp afara pe usa dimineata sau de tehnicile pe care le folosesti pentru a disciplina, binedispune sau inspira propria familie.
10. Folosesc sportul pentru abordarea pozitiva
Parintii joaca cel mai important rol cand este vorba despre experienta copilului cu sportul. Dupa un meci de fotbal/handbal etc evita sa-i reprosezi micutului greselile facute. Ii poti spune, „Este adevarat ca ai ratat insa cred ca nu esti persoana care sa renunte usor doar pentru ca azi a avut o zi mai slaba”.