- Dintre toate lucrurile pe care le-ai invatat care crezi ca iti va folosi cel mai mult cand vei fi mare?
Aceasta intrebare ii face pe copii sa inteleaga ca nu vor fi toata viata copii si ii obisnuieste cu ideea ca vor deveni adulti, ca au un scop in viata. Copilul va fi mai motivat sa invete, sa acumuleze experienta, pentru ca stie ca toate ii vor fi de folos in viata de adult.
- Daca te-ai intoarce in timp cu trei ani in urma, ce sfat ti-ai da?
Acest tip de conversatie poate scoate la iveala ceva din trecut care ti-a facut copilul sa sufere. In plus, le poate dezolta copiilor abilitatea de a se impaca cu trecutul, de a rezolva dezamagirile si frustrarile si de “a face limonada, cand viata iti da lamai”.
- Pentru ce esti recunoscator?
Aceasta intrebare ii pune pe copii in fata lucrurilor care ii fac sa se simta binecuvantati. Cu timpul, copiii vor invata sa practice recunostinta, iar acest exercitiu este foarte bun pentru o stare de spirit pozitiva.
- Cum crezi ca se simte persoana X?
Pentru copii este foarte simplu sa se concentreze pe propria persoana. Pentru a invata empatia, este recomandat sa-l intrebi ce sentimente ar putea avea o anume persoana, in functie de situatie.
- Cum crezi ca va fi viata ta cand vei fi mare?
Aceasta intrebare ii invata pe copii sa vizualizeze. Iar vizualizarea este un exercitiu excelent pentru transformarea viselor in realitate.