Daca in primele luni de viata tot universul micutului se reducea la parintii sai, iar apoi la ceilalti membri ai familiei si prietenii apropiati, peste varsta de un an juniorul isi va extinde tot mai mult activitatea in comunitate. Va avea tot mai mult parte de intalniri in parc sau la locul de joaca cu prietenii sai cei noi si se va pregati chiar de petrecerea pentru a doua sa aniversare.
Pregateste-te din timp sa faceti fata impreuna acestei perioade! Un sistem imunitar sanatos ii va permite juniorului tau sa se bucure de lumea din jur si pe tine te va face mandra de noile lui descoperiri! Iata cateva sfaturi pentru a te asigura ca tu si copilul tau nu veti avea parte de povesti despre raceli, gripe sau alergii.
Dieta trebuie sa contina prebiotice. Prebioticele permit bacteriilor bune din stomacul copilului sa se dezvolte. Bacteriile bune lupta impotriva celor daunatoare, sprijinind astfel sistemul imunitar al juniorului. Prebioticele exista in mod natural in ceapa, tomate, usturoi, anghinare, dar si in anumite formule de lapte de crestere cum ar fi Aptamil Junior 1+. Aceasta contine Immunofortis, un complex patentat de prebiotice care contribuie in mod natural la un sistem imunitar sanatos.
Prin rolul sau in formarea hemoglobinei din globulele rosii, care transporta oxigenul prin organism, fierul este esential pentru dezvoltarea sanatoasa. Micutii cu deficit de fier pot avea un sistem imunitar incomplet dezvoltat si sunt mai predispusi la infectii. Fierul este prezent in alimente precum ficat, carne rosie, fasole, nuci, caise uscate, formule speciale de lapte de crestere, faina de soia si cereale.
Zincul poate fi gasit in tesuturi si are o multime de functii: nu doar sprijina dezvoltarea noilor celule si a enzimelor necesare stimularii imunitatii copilului, ci si ajuta la vindecarea ranilor. Poate fi gasit intr-o multime de alimente usor de oferit copilului: lapte, branza, paine, cereale precum germeni de grau si carne.
Vitamina D esentiala in dezvoltarea sanatoasa a dintilor si oaselor, joaca un rol important si in sprijinirea sistemului imunitar al copilului. Cea mai mare parte de vitamina D este furnizata prin intermediul pielii, prin expunerea la soare – se formeaza sub piele prin reactie la lumina soarelui. Dar poate fi furnizata si prin alimente precum peste gras (somon), oua, margarina si formula de crestere Aptamil Junior . Pentru a te asigura ca dieta juniorului tau contine vitamina D, nu uita ca 500 ml de Aptamil Junior 1+ pe zi ii asigura cea mai mare parte din nutrientii necesari la aceasta varsta.
Vitamina C sprijina protectia celulelor si mentine copilul sanatatos, fiind necesara globulelor albe in lupta impotriva infectiilor. De asemenea, ajuta la vindecarea zgarieturilor si favorizeaza absorbtia vitaminei C. Se recomanda introducerea vitaminei C prin administrarea urmatoarelor alimente: broccoli, varza de Bruxelles, cartofi dulci, portocale, kiwi (dupa varsta de un an).
Vitamina A ajuta sistemul imunitar al micutului in lupta cu infectiile intrucat are un rol important in generarea de anticorpi si mentine santatea pielii. Se gaseste in produse lactate (branza, iaurt si lapte), oua si peste gras (macrou).
Poate fi dificil sa te asiguri ca juniorul si-a luat din alimentatie cantitatile necesare de nutrienti, de aceea nu uita sa ii oferi zilnic o formula de lapte care sa contribuie in mod natural la un sistem imunitar sanatos. Centrul de cercetare Nutricia a creat Aptamil – formula de lapte premium care contine IMMUNOFORTIS PROGRESS, complex de GOS/FOS testat şi patentat clinic si care, alaturi de vitaminele A, C si D, contribuie in mod natural la dezvoltarea unui sistem imunitar sanatos. Doua portii a 250 ml de Aptamil Junior pe zi ii asigura copilului toti nutrientii necesari unei zile de explorari.
Aptamil ofera juniorului tau cel mai bun start in viata, pentru ca tu sa te bucuri de un copil sanatos in fiecare zi si sa fii mandra de reusitele sale.
Horoscop 2025. MUTĂRI astrale MAJORE! Previziuni astrologice complete pentru toate zodiile
Venus în Vărsător 7 decembrie 2024 – 2 ianuarie 2025. Cum se transformă prietenia și relațiile?