Autorităţile sanitare daneze consideră că orezul are o mare concentraţie de arsenic anorganic, aşa încât le recomandă părinţilor să scadă cantităţile pe care le dau copiilor, oricare ar fi forma de prezentare (cereale, biscuiţi, prăjituri, băuturi cu orez, etc.).
Autorităţile sanitare daneze subliniază că „persoanele care consumă alimente cu arsenic anorganic zilnic riscă mai mult să se îmbolnăvească de cancer”, îndeosebi de piele, plămâni şi vezică, scrie RTV.NET.
Până acum, doar Danemarca şi-a avertizat locuitorii în privinţa unor eventuale pericole legate de consumul de orez. Recomandările au fost făcute după un anunţ al Food and Drugs Administration (Agenţia americană pentru produse alimentare şi medicamentoase), care anunţa în septembrie 2012 efectuarea unor analize care să determine toxicitatea orezului şi a produselor alimentare pe bază de orez.
Jean-Yves Dionne, doctor în farmacologie, linişteşte în schimb consumatorii, subliniind că, „deşi au fost depistate niveluri semnificative de arsenic, o bună parte este deja metabolizată de orez, ceea ce înseamnă că a pierdut o mare doză de toxicitate”. „Capacitatea de detoxifiere a bebeluşilor este totuşi mai mică decât a adulţilor”, precizează el, lucru care ar putea justifica recomandările autorităţilor sanitare daneze.
Cum poate fiecare ZODIE sa atragă mai mulți BANI? Iată cel mai eficient mod!