Oricare dintre noi este preocupată să îi ofere copilului hrană de cea mai bună calitate, care să-i asigure o dezvoltare armonioasă. Uneori însă, fără să ne dăm seama, putem ajunge să insistăm pe lângă acesta, astfel încât să mănânce chiar și când nu îi este foame sau nu agreează vreo mâncare. Parcurgeți articolul de mai jos pentru a afla de ce nu se recomandă să facem acest demers, precum și ce mijloace pot fi eficiente pentru a convinge un copil să încerce și alimente noi.
Motive pentru care nu este bine să forțezi copilul când nu mănâncă
Medicii pediatri vin cu următoarea precizare: principalul motiv pentru care un părinte ajunge să își forțeze copilul să mănânce, inclusiv o mâncare ce nu îi place, este teama că dezvoltarea acestuia ar avea de suferit pe fondul mâncatului insuficient. Mai ales dacă este vorba despre un copil ce are o greutate sub cea normală, grija va crește considerabil și părintele ajunge să pună presiune asupra sa.
Ceea ce este cel mai greu de realizat este că, dacă vei alege să procedezi astfel, vei obține exact efectul opus. Cu atât mai mult cu cât vei face mereu tot posibilul să suplimentezi porțiile copilului atât de mult, încât acestea par cu ușurință „neterminate”, consecințele negative ale demersului tău vor crește. Printre acestea se numără:
Citeste continuarea pe Qbebe.ro :
Urari de Craciun. 100 de mesaje de Craciun pentru iubit/iubita, familie si prieteni
HOROSCOPUL CRACIUNULUI 2024. Cum iti este CRACIUNUL in functie de ZODIE?
Ce inseamna cand versi cafeaua