Sa învețe sa se hraneasca în mod independent este una dintre cele mai importante etape din dezvoltarea copiilor. Pentru a le fi cat mai usor sa se adapteze schimbarilor ce vor surveni, este preferabil ca micuții nostri sa reuseasca acest lucru înainte sa devina prescolari. Nu va fi simplu, dar cu rabdare si ținand cont si de sfaturile de mai jos veți reusi cu succes sa-i obisnuiți pe copii sa manance singuri, sa manipuleze asa cum trebuie tacamurile.
De cand un copil poate începe sa manance singur
Specialistii estimeaza ca un copil începe sa-si foloseasca manuțele pentru a se hrani singur în jurul varstei de 8 luni. Inițial vei observa ca apuca hrana (de pilda, pufuleți sau biscuiți) cu toata mana si ca va încerca sa o împinga în gura. Nu de puține ori se poate sa-si introduca în gura toata manuța.
În jurul varstei de 9-10 luni, copilul va începe sa-si foloseasca mai multe degete pentru a apuca hrana si vei sesiza ceea ce experții numesc „apucarea sub forma de penseta”. Începand de acum înainte, miscarile de apucare se vor perfecționa, astfel încat micuțul va ajunge sa se hraneasca singur tot mai bine.
Nu vei gresi deloc daca vei începe sa-l înveți si sa-l stimulezi sa manance adesea singur. Iata cum este recomandat sa procedezi:
Citeste mai multe pe Qbebe.ro.
Acum sunt citite aceste articole
Urari de Craciun. 100 de mesaje de Craciun pentru iubit/iubita, familie si prieteni
HOROSCOPUL CRACIUNULUI 2024. Cum iti este CRACIUNUL in functie de ZODIE?
Ce inseamna cand versi cafeaua