Pediatrii recomanda ca in primele sase luni de viata copiii sa fie hraniti exclusiv cu lapte matern sau formula si abia apoi sa inceapa diversificarea alimentatiei.
Si abia atunci incepe greul, mai intai din cauza colicilor (de care este imposibil de crezut ca scapa cineva, avand in vedere ca sistemul digestiv al copilului trebuie sa se obisnuiasca cu alimentele solide), dar si din cauza mofturilor pe care copilul va invata sa le faca la mancare.
La inceput ii poti intelege pentru ca au de a face cu gusturi si texturi noi, insa pe masura ce cresc si incep sa nu vrea nici aia, nici aia, nici aia… parca te aduc un pic in pragul disperarii.
Daca ai un copil care refuza aproape orice mancare, nu vrea sa incerce lucruri noi si daca ora mesei este pentru voi o adevarata drama, acest articol este pentru tine. Iti spunem de la inceput ca principala ta arma in lupta cu mofturile la mancare este rabdarea. Daca te enervezi, daca strigi, daca incerci sa il hranesti cu forta in timp ce el scuipa ce ii bagi in gura, nu vei obtine absolut nimic in afara de traume si pentru tine, si pentru el si, posibil, o adevarata aversiune a copilului pentru unele alimente si pentru ora mesei.
Cauta sa-i introduci in alimentatie ingrediente noi ai la dispozitie si cai amuzante, distractive. Este important ca ora mesei sa fie pentru el o experienta placuta, pe care sa si-o doreasca.
Incercati sa fiti toti la masa atunci cand hranesti copilul, mai ales atunci cand el este suficient de mare pentru a manca singur si pentru a intelege ce se vorbeste in jurul lui. Ora mesei este momentul ideal pentru a petrece in familie, fara elemente care sa va distraga atentia, cum ar fi televizorul, telefoanele sau tabletele.
Citeste continuarea pe COPILUL.RO
Urari de Craciun. 100 de mesaje de Craciun pentru iubit/iubita, familie si prieteni
HOROSCOPUL CRACIUNULUI 2024. Cum iti este CRACIUNUL in functie de ZODIE?
Ce inseamna cand versi cafeaua