Dacă până acum nu erai pe deplin convinsă de cât de nociv este zahărul pentru copilul tău, parcurge și articolul de mai jos. Vei afla că un consum constant de alimente cu zahăr va afecta inclusiv sănătatea sa psihică, în condițiile în care generează un impact negativ asupra creierului.
Se va dezvolta dependența de dopamină
Întrucât alimentele dulci sunt preferate, creierul va simți că a primit o recompensă, iar sistemul dopaminergic mezolimbic se va activa. În aceste condiții, se eliberează dopamina, un semnal chimic al neuronilor care arată că s-a petrecut un eveniment care a plăcut.
Pe măsură ce se va consuma zahăr, dopamina se va elibera din ce în ce mai des, iar copilul va simți nevoia să mănânce din ce în ce mai multe dulciuri tocmai pentru a avea parte de dopamină.
Practic, se va dori cât mai mult zahăr pentru a se resimți din nou starea de bine generată de dopamină.
Zahărul afectează neuroplasticitatea creierului
Neuroplasticitatea presupune transformarea permanentă a creierului, remodelarea sa. Dacă un copil va consuma mult zahăr, creierul său se va adapta stimulării frecvente. Odată ce se ajunge la așa ceva, va avea nevoie să aibă parte de cât mai mult pentru același sentiment al recompensei.
Citește continuarea pe Qbebe: http://bit.ly/2RIDayU
Horoscop sezonul Săgetător noiembrie-decembrie 2024. Ce caută sufletul nostru?
3 ZODII CHINEZEȘTI care atrag SUCCESUL financiar în săptămâna 18-24 noiembrie