Oul face parte dintre primele alimente solide pe care i le vom oferi copilului nostru. Asa cum veti afla si din articolul de mai jos, oul se remarca datorita prezentei unor substante nutritive esentiale, care pot influenta pozitiv dezvoltarea fizica si cognitiva.
De la ce vârsta putem sa le oferim copiilor oua
Specialistii in nutritia copiilor precizeaza ca este in regula sa ii dam unui copil ou odata ce ajunge la vârsta de 6 luni. Primul demers pe care trebuie sa-l facem este sa ne asiguram ca nu este alergic. Ca sa ne dam seama, va trebui sa procedam la fel ca in situatiile in care ii oferim orice aliment nou: sa ii dam trei zile la rând ou, fara sa-i mai introducem, intre timp, nicio alta noutate in meniu. Simptomele ce pot indica prezenta unei alergii la ou nu vor aparea la mult timp dupa ce bebelusul a primit ou si se refera la:
• congestie nazala
• lacrimarea ochilor
• aparitia unor eruptii pe piele
• senzatia de disconfort in gât, similara unei iritatii
Odata ce le sesizezi, mergi cât mai repede la un pediatru si descrie cât mai clar simptomele bebelusului, precizând tototata daca in familia voastra exista un „istoric” al alergiilor alimentare. Numai dupa aceea medicul va putea sa mai recomande efectuarea unor analize si te poate indruma catre un alergolog.
Citeste mai multe pe Qbebe.ro.
Acum sunt citite aceste articole
Urari de Craciun. 100 de mesaje de Craciun pentru iubit/iubita, familie si prieteni
HOROSCOPUL CRACIUNULUI 2024. Cum iti este CRACIUNUL in functie de ZODIE?
Ce inseamna cand versi cafeaua