Seturi de desen - cadoul perfect pentru micii artiști - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Seturi de desen – cadoul perfect pentru micii artiști

Sfatulparintilor » Preșcolari » Activități » Seturi de desen – cadoul perfect pentru micii artiști
Seturi de desen

Copiilor le place să picteze. Primele lor imagini color sunt o modalitate de a se exprima, de a-și descrie personajele preferate și de a recrea lumea din jurul lor prin viziunea proprie. Psihologii spun că desenul ajută la dezvoltarea emoțională, mentală, fiziologică și spirituală a copiilor. Le permite să-și dezvolte creativitatea. O modalitate excelentă este să te distrezi cu culorile și formele pe care le creează.

Desenele copiilor sunt pline de o mulțime de informații care îl pot ajuta pe părinte să înțeleagă cum se simte mica sa comoară și dacă este chinuit de vreo problemă. Formele reprezentate și alegerea culorilor sunt cheia emoțiilor copiilor. Prin urmare, medicii pediatri sunt convinși că desenul este extrem de important pentru psihicul și îmbunătățirea vieții copiilor. Cei mici își dezvoltă astfel abilitățile motorii fine ale mâinilor, dobândesc un fler deosebit pentru culoare, iar procesul în sine acționează ca și calmant și ca element echilibrant.

Copiii mai mari, prin artă plastică, găsesc o modalitate de a crea, de a-și manifesta talentul și de a câștiga stimă de sine. Prin urmare, trebuie să fie încurajați de la o vârstă fragedă. De-a lungul anilor, ei pot dezvolta aceste abilități și chiar le pot transforma într-o viitoare profesie.

Pentru a încuraja un copil să creeze, este suficient să-i cumperi un kit de desen . Creioanele și paletele colorate devin imediat preferatele micilor artiști. În primul rând, este nevoie de un bloc de desen și un set multicolor cu vopsele sau creioane. Pentru copiii mai mari există materiale profesionale – carton, șevalet, pensule și acuarele.

În magazinele Kidso există o gamă largă de produse sigure și de calitate pentru micii artiști. Puteți găsi o varietate de seturi, vopsele de designer, creioane, carioci, acuarele și o grămadă de alte produse necesare procesului creativ.  

Cărți de colorat, caiet pentru schițe sau hârtie de desen

Favoritele celor mai mici artiști sunt cărțile de colorat. În ele, descoperă personajele de basm preferate, care pot fi aduse la viață prin culoare, cu creioane sau pixuri. În timp ce se ocupă de colorat, cei mici stăpânesc diferitele forme, învață să coloreze fără a ieși din contururi și își aleg singuri combinația de culori.

Printre preferatele copiilor mai mari sunt seturile de desenat pe numere cu vopsele acrilice. Tipul produselor depinde întotdeauna de vârsta și preferințele celor mici. 

La vârsta școlară, cele mai potrivite sunt blocurile clasice de desen, pe care copiii le folosesc la orele de arte plastice. Seturile lucioase colorate sunt potrivite și pentru a încuraja creativitatea. Copiii pot decupa diferite forme și cu ele realizează decorațiuni colorate.

Pictură pe față și animale colorate

Vopselele pentru față sunt un succes total în rândul copiilor mai mici. Aproape că nu există zi de naștere sau petrecere a copiilor care să nu ofere distracția preferată a celor mici – să se picteze reciproc sau un animator să le picteze fețele în diferite modele sau personaje. Materialele sunt realizate special din produse care nu provoacă reacții alergice pe pielea delicată a copiilor.

Pentru jocurile de zi cu zi sunt deosebit de potrivite kiturile pentru animale din carton. Acestea conțin șabloane pentru asamblarea figurinelor 3D. De asemenea, sunt incluse carioci colorate, precum și accesorii suplimentare pentru ca cei mici să poată asambla figurine nostime. Seturi similare au formele personajelor de desene animate preferate.  

Potrivite pentru desen și scriere sunt și tablele sau plăcile magnetice, care sunt disponibile împreună cu pixurile și elementele de fixare necesare. Sunt potrivite pentru activități la grădiniță și acasă, unde fetele și băieții pot învăța să scrie litere și cifre, dar pot face și exerciții pentru a descrie diferite forme geometrice. Plăcile pot fi combinate cu scaune și mese potrivite. Sunt fabricate din plastic ușor, astfel încât cei mici să le poată muta singuri.

Toate articolele disponibile în magazinul online pentru copii KIDSO sunt realizate din materiale de înaltă calitate și sunt adaptate vârstei utilizatorilor.

Poze: KIDSO

Cuvinte cheie:
Data articol: 13/10/2021