Shop
Ultimele 100 de articole

ACTUALITATE: Incep inscrierile la „gradi”! Informatii importante

30 martie 2011, , Vizualizări:

Pe locuriFiti gata… Start! In curand se intra in linie dreapta pentru inscrierea copiilor la gradinite. Si, la fel ca in fiecare an, sunt mai multi copii decat locuri disponibile astfel ca, invariabil, vor fi si parinti nemultumiti.

 

Debutul are loc in perioada 4-21 aprilie, potrivit unei note a Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti (ISMB), cand se vor reinscrie copiii care au frecventat gradinita in anul scolar 2010-2011, iar intre 2-31 mai, se vor putea inscrie „bobocii”.

 

Cererile de inscriere vor fi discutate si aprobate in cadrul Consiliului de Administratie al fiecarei gradinite in perioada 31 mai – 10 iunie, iar afisarea listelor cuprinzand cererile aprobate, dar si cele respinse va avea loc in data de 11 iunie in loc vizibil, la intrarea in gradinita.

 

Criteriile dupa care se vor face inscrierile sunt urmatoarele:

–         domiciliul copiilor in circumscriptia scolara arondata gradinitei

–         existenta fratilor si/sau a surorilor in aceeasi gradinita.

–         de asemenea, vor avea prioritate copiii care provin din familii monoparentale.

–         un alt avantaj ar fi apropierea de gradinita a locului de munca al parintilor sau al sustinatorilor legali.

 

"Se interzice conditionarea inscrierii sau reinscrierii copiilor in gradinita de perceperea unor taxe sau sponsorizari din partea parintilor", precizeaza ISMB.

Potrivit „legendelor urbane”, au prioritate la ocuparea unui loc in gradinita copiii care vin din crese, iar parintii care se incadreaza in aceasta categorie stau linistiti. Ei bine, lucrurile nu sunt nici pe departe asa de simple. „Orice copil are dreptul la educatie, iar integrarea lor in gradinite dupa acest criteriu este o discriminare”, a declarat directoarea unei gradinite care a dorit sa-si pastreze anonimatul.

 

Conform proiectului planului de scolarizare pentru anul 2011-2012 numarul locurilor in gradinite din Municipiul Bucuresti este de 31.820 de locuri la invatamantul de masa si 226 la invatamantul special.


Legea Educatiei Nationale, care prevede masura introducerii clasei pregatitoare in invatamantul primar, intra in vigoare cu anul scolar 2012-2013. In anul scolar 2011-2012 copiIi de sase ani vor putea fi inscrisi atat in grupa pregatitoare cat si in clasa I.

 

ISMB precizeaza ca cei mici, care au implinit sase ani si care in anul scolar 2011-2012 vor fi inscrisi la gradinita in grupa mare, in anul scolar 2012-2013 vor fi inscrisi in clasa I. Copiii de cinci ani care in anul scolar 2011-2012 vor fi inscrisi la gradinita in grupa mare, in anul scolar 2012-2013 vor fi inscrisi in clasa pregatitoare. Totodata, in anul scolar 2011-2012 toti copiii care implinesc varsta de sase ani pana la 31 decembrie 2011 pot fi inscrisi fie la scoala, fie la gradinita.

Cuvinte cheie: ,

seo
Gradinita
Blossom Salon
codul
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.
Meniu