Activități distractive de primăvară pentru copii - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Activități distractive de primăvară pentru copii

Sfatulparintilor » Preșcolari » Activități » Activități distractive de primăvară pentru copii
Activități distractive de primăvară pentru copii

În sfârșit începe să fie destul de cald afară pentru a putea să mergeți în parc iar micuțul tău să poată socializa. Dar asta nu înseamnă că nu mai trebuie să investești timp în copilul tău. În continuare jocurile și joaca împreună este importantă. În definitv, timpul de calitate petrecut împreună cu micuțul este benefic amândurora. Iar odată cu venirea primăverii copilul tău poate să învețe lucruri noi, iar tu te poți bucura de natura împreună cu el. Prin urmare, iată câteva idei de activități pentru tine și copilul tău specifice acestui anotimp. 

Jocuri senzoriale în natură

Jocurile senzoriale sunt distractive și educative. Iar primăvara le poți îmbogăți cu obiecte verzi și plante pentru a îmbogăți paleta copilului. Nisipul îl poți înlocui cu pământul proaspăt săpat sau cu frunze verzi. Iar recipientele și „comorile” le poți găsi la Jumbo. De altfel caută oferte pentru copii Jumbo pentru a găsi cele mai oi jucării pe care copilul tău să le descopere. Cu această ocazie, pe lângă jocurile senzoriale, poți să organizezi și o vânătoare de comori cu toate acele mici atenții pe care le-ai pus în coș pentru că ți-au făcut cu ochiul la raft. 

Creează o mică grădină haioasă

Pentru că primăvara este perioada propice pentru plantarea florilor dar și a diferitelor tipuri de ierburi. Ceea ce înseamnă că poți să îți creezi propria grădină alături de copilul tău. Cu o investiție mică în ghivece, pământ și semințe, îl poți învăța pe micuț toate valorile legate de grădinărit, cum ar fi răbdarea, răsplata pe termen lung și responsabilitatea, deoarece acele plante trebuie udate periodic. Iar pentru a vă distra, decorați împreună ghivecele. Cu cât sunt mai colorate, cu atât vor fi mai atractive. De asemenea, puteți numi fiecare plantă, pentru a-i stimula creativitatea micuțului.

Faceți o hrănitoare pentru păsări

Este important ca al tău copil să fie conștient de nevoile necuvântătoarelor, chiar dacă trăiește într-un apartament. Iar în cazul în care nu ești dispus să îi iei un animal de companie, tot poți să îl înveți să simpatizeze mediul înconjurător și locuitorii acestuia. Un prim pas ar fi să faci o hrănitoare de păsări, pe care să o pui pervazul geamului sau în grădină, dacă ai casă. Chiar și un castron frumos decorat este suficient. Acesta îi va oferi micuțului ocazia să observe păsările. Având în vedere că primăvara este perioada în care păsările își refac cuiburile, cu siguranță ele se vor bucura de mâncare, iar copilul de priveliște. 

Înălțați un zmeu

Experiența înălțării unui zmeu este o distracție în sine. Dacă este pentru prima oară când înalți un zmeu, sau copilul este mic, alege varianta triunghiulară, mai simplă. Chiar dacă zmeiele 3D sunt mai frumoase, acestea sunt mai greu de manevrat. Poți să faci tu zmeul acasă, sau să îl cumperi dintr-un magazin cu jucării, cum este Jumbo. Alege un loc fără copaci, cum ar fi un teren viran sau un câmp din afara orașului. Ar trebui să fie și puțin vânt ca să susțină zmeul în aer. Nu uita să îți susții copilul la prima înălțare, până când se obișnuiește cu presiunea. Acest tip de activitate este extraordinară pentru un micuț. Nu numai că va avea ce povesti, dar va avea și o zi plină de distracție. 

Mergeți la picnic

Dacă e cald, nu ar trebui să stați în casă. Iar cea mai simplă activitate este să ieșiți cu toții la un picnic. Cu niște sandvișuri, apă și o păturică vă puteți bucura de orice zi frumoasă în natură. Ia cu tine și un borcan cu soluție de făcut baloane, pentru înfrumuseța ziua. Desigur, îl poți lăsa pe micuț să planifice ziua, pentru a fi mai implicat în activitate. Iar cu această ocazie, poți să faceți și alte activități cum ar fi să observați natura sau să înălțați un zmeu. Culegeți flori pentru coronițe și căutați trifoi cu patru foi. În definitiv, atunci când aveți o activitate cu întreaga familie, toată lumea trebuie să se simtă bine. 

Primăvara te poți bucura de mai multe activități alături de copilul tău. În timp ce micuțul deprinde aptitudini noi și învață despre renașterea naturii, tu te poți bucura de plimbări în aer liber. Cu siguranța vremea caldă oferă mai multe oportunități de activități interesante și distractive pentru întreaga familie, decât sezonul rece. 

Data articol: 28/02/2022