Shop
Ultimele 100 de articole

10 jocuri fara galagie, dar care sunt numai bune pentru o petrecere de copii

18 noiembrie 2018, , Vizualizări:
copii - joaca - sfatulparintilor.ro - foter_com

Pentru o petrecere de copii reusita, nu este neaparat nevoie ca activitatile desfasurate acolo sa presupuna mult zgomot si agitatie. Dimpotriva, copiii pot sa se distreze si cu ajutorul unor jocuri linistite, menite sa-i captiveze si sa le dezvolte anumite abilitati. In articolul de mai jos vei gasi asemenea idei de jocuri, numai bune pentru o petrecere la care iti doresti cat mai putina galagie.

Exemple de jocuri linistite, ideale pentru copiii de la 4 ani in sus

„Ghiceste cine e!”

Pentru acest joc este necesar ca participatii sa fie asezati intr-un cerc. Unul dintre copii va fi desemnat (prin tragere la sorti) sa fie cel ce va trebui sa ghiceasca numele unui alt copil din grup, care va trebui sa faca tot felul de miscari . Copilul care s-a separat de restul cercului si ghiceste va trebui sa marga intr-o alta incapere sau sa se ascunda dupa un perete, dupa o mobila inalta etc., astfel incat sa nu poata vedea ce se intampla in cerc.

Cel al carui nume urmeaza fie ghicit va trebui sa faca tot felul de miscari, dar fara galagie (de exemplu, va da din cap, va imita miscarile unui fluture, isi va roti bratele etc.), iar ceilalti din cerc vor trebui sa il imite. Cel ce va executa astfel de miscari va trebui sa le schimbe rapid, cam la 5 secunde.

Dupa ce termina de facut miscarile, copilul respectiv va reveni in cerc, la locul sau. Copilul celalalt, care trebuie sa ghiceasca despre cine este vorba, va avea la dispozitie doua incercari pentru a ghici despre care copil este vorba.
In cazul in care nu-si va da seama despre cine este vorba, atunci acela care s-a miscat in tot felul va fi urmatorul desemnat sa ghiceasca. Daca va reusi sa ghiceasca, va avea dreptul sa aleaga el pe cine vrea sa fie urmatorul care va face acest demers.
Jocul va dezvolta perspicacitatea copiilor si ii va invata sa se concentreze mai bine pe parcursul unei activitati.

Citeste mai multe pe Qbebe.ro.

Cuvinte cheie:

seo
Gradinita
codul
Scrie și tu
Nu necesită conectare click aici pentru toate intrebarile
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100 de articole

Cele mai citite din categorie

Meniu