Shop
Ultimele 100 de articole

Febra la copii: Când să chemăm medicul

08 decembrie 2013, , Vizualizări:
panadol baby - febra copii doctor

În cazul în care copilul dumneavoastră are o temperatură mai mare de 37,5ºC, este foarte probabil că are febră. Aceasta este extrem de comună şi în majoritatea cazurilor va trece de la sine.

 

 

 

Luarea temperaturii

Există mai multe modalităţi prin care puteţi verifica dacă bebeluşul sau copilul dumneavoastră are febră sau nu:

Asiguraţi-vă întotdeauna că aţi citit instrucţiunile care însoţesc termometrul înainte de a-l folosi. Există mai multe tipuri de termometre pe care le puteţi folosi:

 

Febra este modalitatea prin care organismul încearcă să ajute copilul să contracareze infecţiile şi bolile. Principiul de funcţionare este următorul: temperatura corpului creşte făcând dificilă supravieţuirea bacteriilor şi a viruşilor.

Lucrul important de reţinut este că dumneavoastră vă cunoaşteţi cel mai bine copilul. Deci, în cazul în care credeţi că are nevoie de tratament medical pentru o febră, anunţaţi medicul pediatru sau alt medic specialist.

Dacă observaţi oricare din următoarele semne de avertizare, trebuie să vă adresaţi imediat medicului:

Dacă medicul ajunge la concluzia că febra copilului dumneavoastră este cauzată de un virus, adesea cel mai bine este să aşteptaţi, să vă asiguraţi că se odihneşte destul şi că bea suficiente lichide – dacă simptomele nu sunt grave. Medicul poate prescrie şi medicamente care reduc febra cum ar fi paracetamol (acetaminofen) / ibruprofen. Aceste medicamente pot îmbunătăţi starea copilului dumneavoastră.

 

 

 

Tratarea febrei acasă

Copiii care nu prezintă semne de avertizare pot fi trataţi la domiciliu împotriva febrei.

Tratamentul la domiciliu poate include folosirea medicamentelor care pot fi eliberate fără reţetă pentru a reduce febra. Urmaţi întotdeauna indicaţiile privind dozele şi modul de administrare şi consultaţi medicul sau farmacistul înainte de a administra un medicament.

Puteţi de asemenea să vă faceţi sugarul sau copilul să se simtă mai confortabil îmbrăcându-l cu haine largi, uşoare, făcându-i o baie cu apă călduţă sau spălându-i fruntea cu un burete cu apă călduţă. Încercaţi să nu folosiţi un burete rece întrucât acest lucru va avea efectul invers, făcând temperatura să crească.

Este normal să fiţi îngrijoraţi atunci când copiii dumneavoastră au febră, dar fiţi siguri că în majoritatea cazurilor îşi vor reveni în câteva zile. Desigur, dacă aveţi alte nelămuriri, cel mai bine este să vă adresaţi medicului pentru sfaturi şi tratament.

 

 

Pentru mai multe recomandări consultaţi medicul sau farmacistul!

 

Afla mai multe informatii utile pentru tine si copilul tau pe PanadolBaby.ro si Panadolbaby.com

Cuvinte cheie: ,

seo
Gradinita
Blossom Salon
codul
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.
Meniu