Trăim într-un secol în care stresul, depresia și anxietatea au devenit foarte comune și reprezintă riscuri majore pentru bunăstarea noastră. Mare parte din atenția noastră zilnică se duce către muncă, responsabilitățile familiale dar și sociale și mai puțin pe lucrurile care ne distrează, ne bucură și ne fac să ne simțim bine.
Joaca nu trebuie să se oprească în copilărie
Este un lucru cert că joaca ajută copilul în dezvoltarea sa armoniasă. Copiii descoperă și înțeleg lumea prin joacă, de aceea este ideal pentru aceștia să învețe să se joace sănătos și să o poată face în mod constant. Copiii au o curiozitate nativă, iar aceasta este alimentată de către joacă. Acestea ar fi principalele motive pentru care joaca nu trebuie să se oprească odată cu viața de adult.
Joaca poate aduce multe beneficii adulților. Pe lângă faptul că le dezvoltă creativitatea, abilitățile de rezolvare a problemelor, agilitatea, atenția și le oferă alte perspective, principalul aspect pentru care joaca este importantă și pentru adulți este relaxarea. Mai mult de-atât, jocurile au devenit modalități prin care oamenii se conectează, socializează și învață să coopereze, fiind metode des utilizate în workshop-uri, teambuilding-uri și corporații, dar nu numai.
O pauză de joacă poate ajuta la prevenirea stresului, a stării de burnout, poate reîmprospăta memoria, poate declașa creativitatea și inovarea și te poate ajuta să vezi problemele în alt mod. Pentru familiile cu copii, pauzele de joacă îți oferă posibilitatea de a te apropia mai mult de cei mici, de a te conecta cu aceștia în modul lor, ceea ce nu aduce decât beneficii.
Piesele Lego, în continuare preferatele adulților
Pe lângă clasicele jocuri de societate, printre preferalele adulților au rămas piesele Lego. Mulți adulți le colecționează, iar datorită interesului foarte mare pe care persoanele le au față de acestea, cei de la Lego continuă să lanseze seturi mult mai complexe sau ediții limitate cu diferite tematici, pe care adulții le pot construi singuri, cu prietenii sau chiar și cu copiii.
Deși Lego erau privite în trecut ca și jucării destinate copiilor, stigma a început să dispară și din ce în ce mai multe persoane sunt sincere vis-a-vis de pasiunea lor față de aceste blocuri mici pentru construit. Mulți adulți recunosc că Lego nu reprezintă pentru ei doar o activitate pe care o fac pentru a pierde timpul, ci chiar îi ajută să se relaxeze sau să facă față anumitor probleme mentale. Deși majoritatea pieselor Lego se vând în seturi, pasionații chiar petrec timp gândind și construind chiar și creații proprii.
Lego este o companie daneză cu sediul în Billund. Aceasta a luat naștere în atelierul lui Ole Kirk Christiansen, un tâmplar ce fabrica jucării din lemn. De abia în 1934, compania a primit numele de Lego, iar din 1947 a început prin a produce jucării din plastic. Primul tip de cuburi de construit Lego a apărut 2 ani mai târziu, iar în 1958 un nou model de cuburi a fost realizat. Au fost necesari 5 ani companiei pentru a găsi materialul perfect pentru clasicele cuburile Lego. Acesta este ABS (acrylonitrile butadiene styrene), un polimer termoplastic amorf. Compania Lego a promis ca până în anul 2030 să găsească o variantă mult mai prietenoasă cu mediul înconjurător și cu natura, față de clasicul polimer pe care îl utilizează. Blocurile Lego Duplo, special gândite pentru copii mici, au fost realizate începând cu 1969, iar în 1978 au fost lansate primele mini figurine Lego, atât de populare în toate seturile de Lego.
Cel mai mare și mai scump set de Lego pus la vânzare de către companie este LEGO Architect Colosseum ce conține 9036 piese, fiind cel mai mare set de Lego comercializat vreodată individual. Design-ul este realizat în așa fel încât să imite cât mai aproape de adevăr arhitectura Colosseumului.
Cum poate fiecare ZODIE sa atragă mai mulți BANI? Iată cel mai eficient mod!