Ne jucam si invatam! Activitati istete pentru a invata culorile, numerele si sentimentele

03 decembrie 2017, , Vizualizări: 473
creioane colorate2

Sunt  multe moduri in care copiii pot invata, insa jocul este cea mai usoara simpla si mai eficace  metoda. Iata cateva activitati istete pentru a invata culorile, numerele si sentimentele.

 

 

Activitati istete pentru a invata culorile

Se incepe cu setarea vocabularului. Cu ajutorul jucariilor de diferite culori pe care le arati copilului, rostesti la fiecare in parte ce culoare este. Apoi ii poti cere sa arate obiecte care au culoarea respectiva. Pe masura ce creste il poti ajuta sa identifice culorile cu care este imbracati ceilalti, sa identifice ce culori au masinile care trec pe langa voi, sa numeasca obiecte care au culoarea specificata etc.

 

 

Activitati istete pentru a invata numerele

Ca si la culori, se incepe cu setarea vocabularului. Apoi, cu ajutorul jucariilor se poate incepe numaratoarea, asezandu-le in grupuri – cate una, doua, trei s.a.m.d. De asemenea, cu ajutorul cartonaselor pe care sunt scrise numerele se repeta asocierea dintre sunete si semnul grafic. Pe masura ce copilul creste, numerele se pot scrie cu ajutorul nisipului kinetic (sau al unor ingrediente din bucatarie: faina, gris etc.), al cretei sau al creioanelor.

 

 

Activitati istete pentru a invata emotiile

Inca de cand sunt bebelusi, copiii sunt atenti la mimica fetei parintilor si incearca sa o copieze. Imitarea expresiilor fetei este una dintre cele mai simple activitati prin care copiii pot invata emotiile si sentimentele. Ii poti face diverse “mutrite” vesele, triste, suparate, furioase, mirate etc., pe care apoi copilul sa le repete. Pe masura ce creste, il poti pune sa arate el aceste emotii, pe care tu sa le “ghicesti”.

 

 

Jucariile “Laugh&Learn”, ideale pentru invatarea culorilor, numerelor si emotiilor

Jucariile din gama “Laugh&Learn” pot fi un ajutor de nadejde in invatarea copiilor despre culori, numere si emotii.

Creioane pentru sentimente colorate este o jucarie interactive recomandata atat pentru baieti, cat si pentru fete, cu varsta peste 0 luni. Aceasta contine 5 creioane diferit colorate si numerotate de la 1 la 5. Atunci cand copilul face clic pe un creion se pot auzi una dintre cele 35 de melodii sau fraze amuzante.

 

marul vesel 1

Marul vesel este o jucarie zornaitoare recomandata atat pentru fete, cat si pentru baieti, cu varsta incepand de la 0 luni. Jucaria este confectionata din material plastic si plus. Ajuta la dezvoltarea simturilor senzoriale ale copilului si ii capteaza rapid atentia acestuia. Marul cu activitati contine animalute vesele si colorate (fluturas sau un viermisor tare simpatic), zornaitori si textura minunata, ii tin mereu companie, dar si o jucarie pentru dentitie, o oglinda speciala, foarte sigura pentru cei mici si culori puternice.

microfonul vorbitor2

Microfonul interactiv pentru bebelusi se aprinde si reda sunete pentru a incuraja copilul sa cante.

 

 

 

Cuvinte cheie: , ,

Loading...

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100 de articole

Cele mai citite din categorie

Meniu