Cum ajuta jucariile istete dezvoltarea bebelusilor

17 decembrie 2017, , Vizualizări: 298
construieste piramida1

Copiii iubesc jocul si jucariile istete. Daca ai vreo indoiala asupra acestui lucru, intra cu copilul intr-un magazin de jucarii si o sa te convinga reactia lui.

 

 

Jucariile istete nu inseamna numai distractie pentru copii, ci si o oportunitate excelenta de a invata si de a se dezvolta. Jucariile ii ajuta pe copii sa-si dezvolte simturile, abilitatile motrice, imaginatia si abilitatile si incurajeaza socializarea.

 

 

Jucarii istete pentru 0-1 an

Bebelusii se nasc cu instinctul de a invata despre lumea care ii inconjoara. Fiecare forma, culoare, textura, sunet sau gust reprezinta o experienta noua pentru ei. O jucarie potrivita pentru varsta bebelusului il ajuta sa-si descopere simturile. De asemenea, jucariile foarte colorate care scot sunete ii stimuleaza auzul si vederea.

Pe masura ce cresc, bebelusii invata cu ajutorul jucariilor despre legatura cauza efect, dar isi consolideaza si coordonarea ochi-mana.

 

 

Jucarii istete pentru 1-3 ani

Incepand cu varsta de 1 an, bebelusii se pot juca cu o multitudine de obiecte. Acestea il vor ajuta atat sa-si imbunatateasca abilitatile motrice si sociale, ci si sa-si dezvolte vorbirea, vocabularul si cunostintele. Cu ajutorul jucariilor istete, copiii pot invata culorile, formele geometrice, numerele, partile corpului, marimile etc.

 

 

Jucarii istete pentru 3-6 ani

Dupa varsta de trei ani, pot fi introduse jucarii educationale cu ajutorul carora sa invete literele, numerele, sa le scrie, sa formeze cuvinte. Jocurile cu litere si cifre tip puzzle sunt excelente, dar nu trebuie ocolite nici gadget-urile electronice. Acestea din urma nu ar trebui sa fie considerate un bau-bau, pentru ca, folosite cu masura, ajuta la dezvoltarea cognitiva a copilului, intr-o era a tehnologiei complexe.

 

 

Construieste Piramida

 

construieste piramida2

Piramida de la Fisher-Price are cinci inele special concepute pentru a fi usor de manevrat de catre bebelus. Inelul superior are in interior trei bilute ce se misca pe o suprafata metalica stralucitoare, astfel incat bebelusul este atras de lumina stralucitoare si de zornaitul bilutelor. Celelalte patru inele sunt colorate diferit, ajutand astfel mamica sa-l invete pe bebe tainele culorilor. Jucaria dezvolta imaginatia copilului si stimuleaza coordonarea motorie si vizuala a bebelusului.

Jucaria este recomandata copiilor cu varsta cuprinsa intre 3 si 36 de luni.

Cuvinte cheie: , ,

Loading...

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100 de articole

Cele mai citite din categorie

Meniu