Cand incep copiii sa vorbeasca. Sfaturi pentru stimularea vorbirii - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Cand incep copiii sa vorbeasca. Sfaturi pentru stimularea vorbirii

Sfatulparintilor » Jucarii istete » Cand incep copiii sa vorbeasca. Sfaturi pentru stimularea vorbirii
catelusa vorbitoare1

Invatarea limbajului se produce in primii doi ani de viata. Procesul incepe chiar in primele luni de viata, cand bebelusul isi exploreaza abilitatile de comunciare folosindu-si limba, buzele si mai tarziu dintii. In spatele acestui progres firesc al copilului se afla multiple procese, in care parintele trebuie sa fie implicat 100%.

Dezvoltarea limbajului dupa nastere este facilitata de interactiunile fata-in-fata cu bebelusul si cu cat se incepe mai devreme, cu atat mai bine.

 

Sfaturi pentru stimularea vorbirii

 

  1. Vorbeste-i

Vorbeste-i bebelusului si priveste-l de fiecare data cand ii vorbesti. Lasa-l sa-ti vada fata, buzele, expresia. Vorbeste-i cand ii schimbi scutecul, cand il hranesti, cand mergeti pe strada, cand sunteti la cumparaturi. Vorbeste-i ca si cand ai vorbi cu un adult, povesteste-i, arata-i. Cu timpul iti va imita inflexiunile verbale, intonatia, comportamentul.

 

 

  1. Canta-i

Nu conteaza ce-i canti. Poate fi un cantec de leagan, un cantec pentru copii sau melodia ta preferata. Daca vei canta acelasi cantec intr-o perioada in care bebelusul este agitat, de exemplu, cu timpul il va recunoaste si se va linisti imediat, de la primele acorduri.

 

 

  1. Citeste-i

Specialistii recomanda sa le citesti bebelusilor inca din perioada in care sunt in burtica. Ei se vor obisnui cu vocea parintilor. Dupa nastere, opteaza pentru cartile viu colorate, contrastante, care ii vor stimula si vederea.

 

 

  1. Inventeaza rime

Copiii iubesc ritmul si rimele si chiar invata mai repede notiunile care sunt puse in rime. Il poti invata, de exemplu, partile corpului, asociind cuvintele care rimeaza: ochisor-obrajor, gurita-manuta etc.

 

 

  1. Joaca-te

Jocul este foarte important pentru copii, intrucat ei invata jucandu-se. Opteaza pentru jucariile istete care pot stimula vorbirea si contribuie la dezvoltarea abilitatilor motrice si sociale.

 

 

Sis Catelusa Vorbitoare cu continut educativ pe Etape de dezvoltare

 catelusa vorbitoare3

Sis Catelusa Vorbitoare poate fi prima dintre cei mai buni prieteni ai bebelusului. Catelusa este moale, dragastoasa care raspunde la atingerea bebelusului cu fraze dragute si cantece ritmate. Dotata cu tehnologia Etape de dezvoltare, se poate schimba continutul de invatat pe masura ce bebelusul creste. Cu Sis Catelusa Vorbitoare, invatarea nu se opreste niciodata, raspunzand la atingerea bebelusului cu fraze dragute si cantece de intonat dinamice despre partile corpului, sentimente si multe altele.

Apasati inima pentru a vedea cum se lumineaza si clipeste odata cu muzica.

Deoarece fiecare bebelus se dezvolta in ritmul sau, tehnologia Etape de dezvoltare ofera posibilitatea de a selecta etapa de dezvoltare cea mai potrivita pentru copil.

Nivelul 1 Explorare (varsta recomandata 6 luni+): Explorarea de catre bebelus cu manutele este rasplatita cu sunete haioase, cu primele cuvinte si cu cantecele.

Nivelul 2 Incurajare (varsta recomandata 12 luni+): Acest nivel incurajeaza bebelusul sa numere, sa gaseasca culorile si sa identifice parti ale corpului.

Nivelul 3 Imaginatie (varsta recomandata 18 luni+): Catelusa „prinde viata” cu cantece de fredonat, sunete si fraze care incurajeaza bebelusul sa joace roluri, sa-si imagineze si sa-si impartaseasca prietenia prin imbratisari.

 

 

Caracteristici:

Peste 50 de cantece de intonat, melodii si fraze

Labele, burtica, urechile si inima care se aprind raspund la atingerea bebelusului

Prezinta partile corpului, cifrele, culorile si multe altele

Include tehnologia Etape de dezvoltare (invatarea se schimba pe masura ce bebelusul creste cu 3 niveluri de joc)

Ajuta la dezvoltarea capacitatilor senzoriale si motorii fine

Necesita 3 baterii AA

Varsta recomandata: 6 luni+

Inaltime: 25 cm

 

 

Data articol: 29/11/2017