Iti trebuie pentru blatul mare:
6 oua
6 linguri cu zahar tos
6 linguri cu faina
2 linguri cu ulei
1 praf de sare
Iti trebuie pentru blatul mic:
3 oua
3 linguri cu zahar tos
3 linguri cu faina
1 lingura cu ulei
1` praf de sare
Iti trebuie pentru crema
1 l frisca
2 cani cu zahar
4 oua
3 pachetele zahar vanilat
2 plicuri cu gelatina
ananas (din compot sau proaspat)
Iti trebuie pentru sirop:
1 cana cu zahar
1 cana cu apa
siropul ramas de la ananas
vanilie
PREPARARE BLATURI:
1. separi albusurile de galbenusuri
2. bati galbenusurile cu praful de sare si uleiul
3. bati albusurile spuma, apoi adaugi treptat din cantitatea de zahar, pana se intareste bezeaua; iei din cantitatea de bezea si o adaugi treptat la crema de galbenusuri, presari si faina in ploaie amestecand usor.
4. coci cele 2 blaturi in cuptorul preincalzit, la foc mijlociu.
PREPARARE CREMA:
Pe baie de abur se bat ouale cu zaharul pana ce compozitia capata un aspect cremos, spumos; cat se raceste un pic, dizolvam gelatina in putina apa, apoi se toarna in fir subtire in crema .
Combinam apoi cu frisca batuta bine si adaugam ananasul taiat bucati mici.
ASAMBLARE TORT:
1. Taiem cate putin din cele 2 blaturi; le taiem pe fiecare in 3 bucati, le insiropam.
2. Umplem fiecare tort cu crema, apoi le unim obtinand un om de zapada
3. Il imbracam in frisca.
4. Din bucatile ramase (cand am taiat din blaturi) improvizam o caciula
5. Decoram cu frisca colorata cu cacao, caciula o imbracam tot in frisca colorata
6. Nasul il facem dintr-o bucatica de coaja de portocala
7. Nasturii ii obtinem din frisca colorata sau bombonele de ciocolata
8. Matura poate fi facuta din coaja de portocala sau tot din frisca colorata