Tiramisu - Sfatulparintilor.ro
Ultimele
de 14 ani pentru voi

Tiramisu

  • 200 g zahar
    4 galbenusuri
    40 ml lichior amaretto (eu am pus cognac)
    500 g mascarpone
    250 g piscoturi savoiardi
    2 cesti expresso sau cafea foarte tare indulcita putin
    2 linguri cacao

    Galbenusurile se freaca bine cu zaharul vreo 8 minute. Se adauga 1/2 din cantitatea de amaretto si se amesteca iar. Separat se bate putin crema mascarpone si apoi se adauga la galbenusuri.Cealalta jumatate de amaretoo se pune in cafea sa-i dea aroma. Daca nu aveti amaretto folositi cognac, ii da o aroma aparte. Cafeaua se strecoara bine de zat. Piscoturile se inmoaie repede pentru 2 secunde in cafeaua racita. Se aseaza intr-un vas un rand de piscoturi si deasupra crema. Ultimul strat va fi de crema. Se orneaza cu cacao si boabe de cafea. De preferat a se orna cu cacaoa a doua zi inainte de servire. Cine doreste poate presara si cappuccino sau ness amestecat cu cacao. Se tine la frigider 24 ore. Am facut mai multe retete de tiramisu dar reteta originala nu contine lapte sau frisca.

Cuvinte cheie: ,
Data articol: 15/12/2010