Teste de personalitate: Află ce șansă ai la fericire. Ce punctaj ți-a ieșit? - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Teste de personalitate: Află ce șansă ai la fericire. Ce punctaj ți-a ieșit?

Sfatulparintilor » Fără categorie » Teste de personalitate » Teste de personalitate: Află ce șansă ai la fericire. Ce punctaj ți-a ieșit?
Ce sansa ai la fericire
Credit foto: Imagine de Gino Crescoli de la Pixabay

Fiecare om are șansă lui de a fi fericit iar acest lucru există încă dinainte de a ne naște. Dreptul omului la fericire este nelimitat. Dacă îți cunoști potențialul de a atrage fericirea în viață ta vei ști unde te afli, de ce unele lucruri bune vin mai ușor spre ține decât spre alții sau din contra, atragi întâmplări care te fac să crezi că nu ai șansă de a fi fericit.

Acest test de personalitate și autocunoaștere propus de W.Bernard și J.Leopold te ajută să îți cunoșți potențialul spontan de fericire pe care îl ai în funcție de cum gândeșți, putând ulterior să ti-l îmbunătățești, corectându-ti erorile date de convingeri greșite care îți fac mai mult rău decât bine.

Scrie DA în dreptul fiecărui enunț sau întrebări de mai jos dacă ești de acord cu ea și scrie NU dacă ești în dezacord cu conținutul tău. La finalul celor 19 întrebări vei găsi răspunsurile corecte indicate de psihologi pentru că fericirea să vină ușor în viață ta.

Tot la final vei găși și evaluarea răspunsurilor tale si concluziile în ceeace privește răpunsul la întrebarea „Ce șansă ai la fericire?”

1. În general, mulțimile umane sunt deprimante și ar trebui evitate din această cauza.

2. Oameni meticuloși, sârguincioși și îndemânatici sunt, de obicei, preferabili celor mai puțîn ordonați.

3. Orice persoană trebuie să ia întotdeauna în considerare faptul că planurile sale vor reuși.

4. Orice persoană trebuie să pornească întotdeauna de la faptul că planurile sale se vor prăbuși.

5. În ciuda faptului că majoritatea oamenilor dorm cu lumina stinsă, este mai plăcut să dormi într-o camera cu o luminița aprinsă.

6. De obicei este mai plăcut să lenevești în pat dimineață decât să te dai jos imediat după ce te-ai trezit.

7. Este bine că adesea oamenii să “viseze cu ochii deschiși” imaginandu-și că înfăptuiesc lucruri minunate.

8. Omul este stăpân pe soarta să și singurul factor care determina succesul sau eșecul acțiunilor sale.

9. Este foarte bine dacă o persoană dedică mai mult timp unui hobby decât vieții sociale și afacerilor.

10. Femeile în general dobândesc cu greu liniștea sufletească.

11. De regulă, femeile sunt superioare bărbaților.

12. În multe domenii de activitate oamenii câștigă prea mult.

13.Ești o persoană atât de perspicace încât să observi că oamenii vorbesc despre ceeace faci, râzând de ține în sinea lor?

14. În general, femeile sunt mai incoerente și mai intrigante decât bărbațîi.

15. Pentru a evita tulburarea fericirii, oamenii trebuie să acționeze numai după ce au evaluat atent toate argumentele pro și contra, nemaiavând nicio îndoială în decizia lor.

16. Ești atât de sensibil încât să îți dai seama întotdeauna și te deranjează mult (pui la inima) când ești criticat mai aspru decât este cazul?

17. a) Orice om are nevoie de bani pentru a fi fericit.  b) Rar se întâmplă că oamenii bolnavi să fie fericiți.   c) Nimeni nu ar trebui să se căsătorească cu persoane pe care nu le iubesc.

18. Crezi într-o anume filozofie, religie sau sistem de gândire și de organizare socială?

19. Considerând că te încrezi deplin și te bizui fără rezerve pe anumiți oameni: a) te înșeli, pentru că în cele din urmă, practic, toți își părăsesc prietenii    b) nu te înșeli, pentru că simți că poți avea încredere în prietenii tăi și îți doresc acest lucru    c) nu te înșeli, pentru că îți dai seama în mod rațional că poți avea încredere în cei mai mulți din oamenii pe care îi întâlnești.

Citeste continuarea: 1 2 3

Data articol: 06/06/2023