Ingrediente:
Blat alb – 4 oua, 120 g zahar, 100 g faina, 30 ml ulei, o lingurita praf de copt, un praf de sare, esenta
Blat cacao – 4 oua, 120 g zahar, 75 g faina, 30 g cacao, esenta, un praf de sare, o lingurita praf de copt
Crema: 500 g smantana, 400 g branza de vaci (Fagaras),100 g zahar pudra aromat, 2-3 plicuri zahar vanilat, 2 pliculete de gelatina
Glazura: 200 g zahar pudra, 100 g ciocolata de menaj, o lingura miere lichida, 100 g miez de nuca prajit si maruntit
Preparare:
1. Se prepara cele doua blaturi mixand albusurile (cate 4) cu un praf de sare, apoi cu zaharul, pana se intaresc. Se adauga si galbenusurile frecate putin cu uleiul, apoi esenta si faina amestecata cu praful de copt (la blatul de cacao se amesteca cu faina si praful de copt si cacaoa). Se toarna aluaturile in tavi tapetate cu hartie pentru copt si se dau la copt cca.20 de minute la foc potrivit. Se desprind de hartie dupa ce s-au racorit putin si se lasa sa se raceasca bine.
2. Pentru crema amestecam smantana cu branzica si zaharul, apoi adaugam geletina hidratata in apa rece si apoi topita la bain marin (fara a o fierbe), turnata in fir subtire.
3. Se aseaza intr-o tava putin mai inalta blatul de cacao, apoi se toarna crema de smantana, se aseaza deasupra blatul alb, presand usor cu mana. Deasupra se glazureaza cu ciocolata rasa si amestecata cu zaharul pudra si mierea de albine si apoi topite pe flacara mica a aragazului. Deasupra glazurii se presara miez de nuca prajit si maruntit. Se lasa la frigider cel putin 2 ore, apoi se taie in forma dorita. Pofta buna!