Pentru 2 tavi;
Cantitati aluat;cca.700g faina, 300ml apa calduta pentru framantat, 20 g drojdie,2linguri de ulei, 1lingura de otet, un praf de sare.
Pentru umplutura;1,5 kg mere,cca 200 g zahar zahar ,100g unt, 1lingura scortisoara macinata,100g ulei, 100g de zahar pudra vanilat,250 g miez de nuca macinat
Mod preparare;
1.Din apa calduta in care am dizolvat sarea, drojdia, otetul si uleiul si faina framantam un aluat elastic pe care il lasam la odihnit,acoperit cu un prosop de bumbac,cateva minute(cca 20 min.)
2.Curatam merele de coaja apoi le dam prin razatoare si le inmuiem putin in untul incins apoi se amesteca cu cana de zahar si scortisoara.
Din aluatul crescut, intindem foi potrivit de mari(ne ajutam de un sucitor)si cat mai subtiri care se ung cu un strat subtire de umplutura de mere calite ,se presara deasupra miez de nuca,putin prajit in cuptor,apoi maruntit , se ruleaza usor si se aseaza rulou langa rulou,intr-o tava unsa cu putin ulei.Deasupra se toarna putin ulei, in fir subtire si se da tava la cuptor pana ce prajitura se rumeneste usor.Se lasa sa se raceasca putin apoi se taie in bucati mici, patrate care se pudreza din abudenta cu zahar vanilat.
Pofta buna!
Acum sunt citite aceste articole