Ingrediente;
Aluat ;cca 700 g faina,10 g drojdie proaspata,un praf de sare,250 ml apa calduta,o lingura de otet,doua linguri de ulei
Umplutura;Un dovleac potrivit,numit si ,,placintar",6-7 mere mari,5-6 gutui parfumate,100 ml vin alb sec,un praf de scortisoara,zahar pudra vanilat,cca 700 g zahar,3 maini de miez de nuca prajit si maruntit
Ornare;0 mana de miez de seminte de dovleac,un galbenus,cateva frunzulite din aluat stropite cu praf de scortisoara,50 ml ulei
Preparare;
1.Cu cateva ore inainte pregatim fructele astfel;placintarul se curata de coaja,se indeparteaza semintele apoi se taie in cubulete mici care se fierb cu o cana de zahar ,2 linguri de vin,un praf de scortisoara si unul de vanilie,pana ce se inmoaie si scade bine zeama.Lasa sa se raceasca bine.
Gutuile se spala,se sterg si apoi se curata de coaja si se taie si ele in cubulete mici care apoi se fierb cu o cana de zahar,2 linguri de vin,un praf de scortisoara.Se fierb pana se inmoaie si se scade bine zeama .se lasa la racit
Merele se curata de coaja apoi se taie in cubulete fine care se fierb cu o cana de zahar si 2 linguri de vin,scortisoara si vanilie,pana se inmoaie si se leaga bine amestecul.Se lasa sa se raceasca bine.
2.Din apa calduta in care am dizolvat sarea si drojdia si am pus uleiul si otetul si faina cernuita ,framantanm un aluat elastic,care nu se mai lipestwe de mana si pe care il lasa sa se odihnesca cateva minute,acoperit cu un prosop.Din aluat se iau 3 gramajoare mai mare ca un mar care apoi pe o planseta data cu faina se intind 3 foi ovale subtiri.
Pe fiecare foaie se intinde din fiecare amestec in parte,un strat uniform de fructe si dovlaec ,dupa care se presara deasupra cate o mana de miez de nuca prajit si maruntit.Se ruleaza fiecare foaie in parte,apoi cele 3 rulouri se impletesc intre ele si apoi se pune impletitura cu mare grija,intr-o forma rotunda ,unsa cu ulei .Deasupra se unge cu galbenus de ou ,se presara miez de seminte de dovleac(din comert),se orneaza cu frunzulite de aluat si se da la cuptor,cam 30 de minute ,sa se rumeneasca frumos.Inainte de a unge impletitura cu galbenus se stropeste bine cu ulei.
Se lasa prajitura sa se raceasca,pudrata cu zahar pudra vanilat,apoi se taie felii.
Pofta buna!