Dragii nostri, incepand de azi, specialistilor siteului nostru li se alatura psihologul Anca Boalca, de la Clinica de medicina integrativa Qi.
Ingrediente:
Blat alb – 4 oua, 120 g zahar, 100 g faina, 30 ml ulei, o lingurita praf de copt, un praf de sare, esenta
Blat cacao – 4 oua, 120 g zahar, 75 g faina, 30 g cacao, esenta, un praf de sare, o lingurita praf de copt
Cantitati: cca 500 g de frunze tinere de urzica (numai varfuri), 50 ml ulei de masline, o lingura rasa de faina, o lingura de smantana, o capatana de usturoi (cam 10 catei de usturoi), o lingura de concentrat de legume deshidratate (delikat), sare, daca mai este nevoie.
Pentru 2 tavi;
Cantitati aluat;cca.700g faina, 300ml apa calduta pentru framantat, 20 g drojdie,2linguri de ulei, 1lingura de otet, un praf de sare.
Pentru umplutura;1,5 kg mere,cca 200 g zahar zahar ,100g unt,
Ingrediente;
Aluat ;cca 700 g faina,10 g drojdie proaspata,un praf de sare,250 ml apa calduta,o lingura de otet,doua linguri de ulei
Umplutura;Un dovleac potrivit,numit si ,,placintar",6-7 mere mari,5-6 gutui parfumate
Ingrediente :
Pentru aluat: 200 g faina, 3 galbenusuri de ou, 100 ml apa, 150 g unt
Aluatul – feuilletage se prepara din faina de grau speciala si este recomandabil sa se lucreze, preponderent, cu un cutit cu lama lata,
Ingrediente: 200 g fasole boabe
1 morcov
1 buc telina mica
4 cepe
2 linguri bulion
2 linguri ulei
sare dupa gust
Ingrediente:
1 kg cartofi,
2 linguri de ulei,
200 gr margarina (Unirea am pus eu)
Ingrediente: fasole – 300 g, morcovi – 2 buc., ceapa – 2 buc, bulion – 2 linguri, sare dupa gust, patrunjel, ulei pentru prajit, cartof – 1 buc.
Saptamana aceasta ne delectam cu retete ale prietenilor nostri pe care le prepara in zilele de post. Astazi va prezentam o delicioasa placinta cu mere a lui Adi84.