INGREDIENTE
- 1 curcan de 3,5kg
- Pentru umplutura:
- 2 cepe medii
- 1 morcov
- 3 linguri orez
- 1 pipota,1 ficat,1 inima de curcan
- un bol de ciuperci,cred ca in jur de 200gr ..nu le-am cantarit
- o cana de bulion de rosii
- 2 linguri ulei
- sare,piper,busuioc,leustean,ienibahar
MOD DE PREPARARE
Umplutura am pregatit-o astfel:am tocat ceapa,morcovul l-am dat pe razatoarea mica,am tocat pipota,inima si ficatul ,am tocat ciupercile si le-am pus la inabusit(la foc mare) intr-o cratita impreuna cu orezul..dupa vreo 10 minute am adaugat bulionul si condimentele..le-am mai inabusit inca vreo 10 minute adaugand apa cand era nevoie..
Inainte de a incepe sa umplu curcanul in partea dinspre gat am pus o jumatate de mar ,drept capacel pt umlutura la fel am procedat si la codita:) curcanului dupa ce l-am umplut..l-am cusut(greu procedeul asta:) )…i-am intepenit bine bine piciorusele si l-am pus in tava de yena cu pietul in jos..l-am sarat,piperat si l-am uns cu unt si am mai adaugat si putin ulei ca mi s-a parut ca nu e ff bine uns…..in tava am adaugat si o cana cu apa dar apoi mi-am dat seama ca nu era nevoie pentru ca si-a lasat curcanul suficienta..am acoperit tava cu folie de aluminiu si l-am dat la cuptor circa 2 ore dupa care am indepartat folia si l-am mai lasat inca o ora ca sa se rumeneasca bine bine..din cand in cand luand apa din tava ungand curcanul…
Inainte cu o jumatate de ora am adaugat in tava felii de cartofi (inconjurand curcanul cu cartofi) ,peste care am adaugat condimente pentru cartofi