INGREDIENTE
- 1 curcan de 3,5kg
- Pentru umplutura:
- 2 cepe medii
- 1 morcov
- 3 linguri orez
- 1 pipota,1 ficat,1 inima de curcan
- un bol de ciuperci,cred ca in jur de 200gr ..nu le-am cantarit
- o cana de bulion de rosii
- 2 linguri ulei
- sare,piper,busuioc,leustean,ienibahar
MOD DE PREPARARE
Umplutura am pregatit-o astfel:am tocat ceapa,morcovul l-am dat pe razatoarea mica,am tocat pipota,inima si ficatul ,am tocat ciupercile si le-am pus la inabusit(la foc mare) intr-o cratita impreuna cu orezul..dupa vreo 10 minute am adaugat bulionul si condimentele..le-am mai inabusit inca vreo 10 minute adaugand apa cand era nevoie..
Inainte de a incepe sa umplu curcanul in partea dinspre gat am pus o jumatate de mar ,drept capacel pt umlutura la fel am procedat si la codita:) curcanului dupa ce l-am umplut..l-am cusut(greu procedeul asta:) )…i-am intepenit bine bine piciorusele si l-am pus in tava de yena cu pietul in jos..l-am sarat,piperat si l-am uns cu unt si am mai adaugat si putin ulei ca mi s-a parut ca nu e ff bine uns…..in tava am adaugat si o cana cu apa dar apoi mi-am dat seama ca nu era nevoie pentru ca si-a lasat curcanul suficienta..am acoperit tava cu folie de aluminiu si l-am dat la cuptor circa 2 ore dupa care am indepartat folia si l-am mai lasat inca o ora ca sa se rumeneasca bine bine..din cand in cand luand apa din tava ungand curcanul…
Inainte cu o jumatate de ora am adaugat in tava felii de cartofi (inconjurand curcanul cu cartofi) ,peste care am adaugat condimente pentru cartofi
Horoscop 2025. MUTĂRI astrale MAJORE! Previziuni astrologice complete pentru toate zodiile
Venus în Vărsător 7 decembrie 2024 – 2 ianuarie 2025. Cum se transformă prietenia și relațiile?