Un mic dejun si consistent cu o felie delicioasa de chec cu cirese de mai 🙂
Ingrediente : 5 oua, 5 linguri cu apa, 5 linguri cu ulei de masline, 1 cana cu zahar, 1 cana cu faina, 200 g iaurt, 3 lingurite cu suc lamaie, 1 pliculet cu praf de copt, 100 g nuci, cateva cirese din compot, 1 lingura cu margarina, esenta de vanilie, esenta de rom, sare.
Mod de preparare
Intr-un castron, amesteca galbenusurile cu uleiul si apa. Presara zaharul si freaca bine, pana obtii o crema omogena. Adauga apoi faina, praful de copt stins in sucul de lamaie si esentele de vanilie si de rom.
Pune apoi iaurtul si, dupa ce s-a incorporat, adauga albusurile batute spuma cu un praf de sare. Amesteca totul cu nucile si ciresele. Toarna compozitia astfel obtinuta intr-o forma unsa cu margarina si tapetata cu faina. Coace la cuptor cam 35 de minute