Calatoria cu avionul a devenit ceva obisnuit dar se poate transforma intr-o adevarata provocare daca nu va pregatiti cum trebuie. Traveldesk.ro va prezinta 10 obstacole ce pot fi transformate in avantaje, astfel incat zborul cu avionul alaturi de copii sa nu fie atat de anevoios nici pentru dumneavoastra, nici pentru pasangerii din avion.
1. COMPANIA AERIANA
Cautati informatii despre calatoria cu un copil pe site-ul si in brosurile companiei aeriene. Astfel, veti afla ce tip de ajutor veti putea primi de la ei. Asigurati-va daca compania de zbor ofera serviciul de pre-imbarcare si, in cazul in care exista, tineti cont ca parintii si copiii vor fi primii carora li se permite urcarea la bordul avionului.
2. ORELE POTRIVITE PENTRU ZBOR
Alegeti un zbor pe timp de noapte deoarece aveti sanse mai mari ca cel mic sa doarma pe tot parcusul zborului sau cel putin marea majoritate.
3. BAGAJUL DE MANA
Bagajul de mana, care va fi luat cu dvs. in avion, trebuie sa contina tot ce ati putea avea nevoie pentru copil si dvs. in timpul zborului. Sa acordati timp pregatirii bagajului de mana, deoarece pe tot parcursul zborului este singurul la care aveti acces, pana la bagajului de cala. Acest bagaj mic poate contine scutece (in functie de varsta copilului), un pachet de servetele umede, multe pungi de plastic, o pudra sau o crema, o lotiune dezinfectanta si toate instrumentele pentru distrarea copiilor.
4. IN AEROPORT
Incercati sa va imbarcati printre primii si sa coborati printre ultimii, astfel puteti beneficia de mai multa asistenta si ajutor din partea personalului de la bord.
In cazul in care calatoriti cu copii mici, folositi cat de mult se poate caruciorul pliant deoarece el va oferi copilului posibilitatea de a dormi in caz de asteptare de durata si dvs. veti putea cara multe din obiectele necesare pe langa bagajul de mana.
5. DISTRACTIE IN AVION
Majoritatea companiilor aeriene au incorporat in avion posibilitatea de a viziona filme, muzica sau canale pentru copii. Trebuie luat in calcul si varianta in care acestea sunt stricate sau nu se potrivesc. In functie de varsta copilului puteti lua in avion lucruri precum:
- Consola portabila pentru jocuri,
- MP3 player sau carti audio,
- Carti de colorat,
- Tablita magnetica de desen,
- Carti de citit,
- Puzzle pentru copii,
- Plastelina mica,
- Cub Rubik,
- Tableta unde sa se uite la desenele animate sau filmele preferate,
- Cateva din jucariile favorite ale copilului.
Sfatul nostru este sa scoateti pe rand aceste obiecte, pentru ca nu cumva copilul sa-si piarda interesul.
6. GUSTARILE AU UN ROL IMPORTANT
Este bine sa aveti dulciuri sau alte mancaruri rapide pentru a tine copilul satisfacut pe durata zborului, plus o sa il faca sa adoarma dupa ce a mancat. Alegeti mancaruri sanatoase, care ii plac copilului. Puteti prepara sendvisuri sau puteti aduce fructele preferate ale copilului, pentru desert.
7. RELATIA CU COPILUL
Daca cel mic a stat cuminte cel putin jumatate din timpul parcurs merita cateva incurajari, recompense sau surprize care sa il determine sa isi pastreze starea pozitiva pana la sfarsitul calatoriei.
Puteti petrece cateva minute cu copilul dumneavoastra pentru a repeta masurile de siguranta. Aceasta discutie ii ofera incredere si o mai buna intelegere a situatiei.
Pe parcursul zborului este important sa va pastrati zambetul si voia buna pentru a-i trasnmite celui mic ca va aflati intr-o situatie noua, dar distractiva.
8. RELATIA CU CEI DIN JUR
Nu este cazul sa va ingrijorati de ce cred ceilalti pasageri despre dvs. in cazul in care aveti o mica situatie de rezolva. In loc de ingrijorare concentrati-va asupra celui mic. Daca copilul este linistit va veti simti toti bine.
9. RELAXAREA ESTE IMPORTANTA
In astfel de calatorii posibilitatea de a pierde anumite lucruri este mare, dar nu trebuie sa va ingrijorati din acest motiv.
In cazul in care calatoriti cu partenerul, discutati inca de acasa responsabilitatile fiecaruia. Solicitati locuri invecinate astfel incat, in timp ce unul dintre parteneri doarme, celalalt poate avea grija de copil.
10. ALTE SFATURI
Sa nu uitati de avantajul copiilor de a calatori cu bilet cu tarif redus (copil: 2-14 ani şi sugar 0-2 ani) sau de faptul ca cei mici pot zbura pe scaunele parintilor sau pe loc propriu.
In ceea ce priveste actele, sa va luati pasaportul, certificatul de nastere al copilului si uneori un document de calatorie cu poza micutului valabil 30 de zile, eliberat de ambasada tarii spre care calatoriti.
Traveldesk.ro va ureaza calatorie placuta!
Horoscop sezonul Săgetător noiembrie-decembrie 2024. Ce caută sufletul nostru?
3 ZODII CHINEZEȘTI care atrag SUCCESUL financiar în săptămâna 18-24 noiembrie