Vrei casa ta pe pamant fara probleme si costuri inutile? 13 sfaturi foarte practice ca sa obtii cel mai bun proiect de la arhitect
5. Arhitectul poate gandi totul in termeni prea artistici. Ajuta-l sa revina “cu picioarele pe pamant” din cand in cand, fara a-i distruge creativitatea. Daca il lași sa viseze prea mult o sa ai o casa frumoasa pe hartie, dar scumpa si greu de construit.
6. Daca este foarte important pentru tine un anume lucru, nu renunta la el. Afla care sunt implicațiile, afla ce castigi și ce pierzi daca faci intr-un anume fel si daca consideri ca este mai bine ca tine, atunci in cunostința de cauza faci asa. Tu esti cel care decide in final pentru ca sunt banii tai.
7. Nu accepta munca de proasta calitate sau care nu se supune temei de proiectare.
Spune NU daca e greșit. Nu fii timid. Nu accepta ceva care nu ti se pare 100% in regula. O sa intarzii poate putin daca dai sa iti reproiecteze. Cu cat se inainteaza intr-o greseala cu atat va costa mai mult. Este posibil sa mai platesti ceva in plus la proiectare. Fii sigur ca nu e mult, in comparație cu beneficiul.
8. Intelege repercusiunile fiecarei decizii și modifica brieful daca trebuie si este si posibil de construit (atentie!: desenul suporta orice, este posibil ca ceea ce ceri tu sa nu fie fezabil dpdv al inginerului de rezistenta). E ok daca faci schimbari in timpul proiectarii. De fapt asta inseamna proiectare: stii ce vrei sa obții, faci niște schite și niște calcule, iar pe baza acestora remodelezi si modelezi obiectivul pana cand rezultatul și tema data se potrivesc și este fezabil si pe santier, la executie.
O proiectare neglijenta și neclara duce automat la costuri foarte mari de execuție, greșeli, lipsa ergonomiei, aspect neingrijit și neprietenos. O proiectare buna, gandita, cu multe detalii, vederi, poze, secțiuni, liste de materiale va duce destul de sigur la costuri mici de execuție.
Cum poate fiecare ZODIE sa atragă mai mulți BANI? Iată cel mai eficient mod!