16. Da zapada incet si prudent. Multe atacuri de cord si probleme cu coloana apar cand oamenii obisnuiti cu o viata sedentara se duc sa isi dea zapada din dreptul casei. Acesta este un efort fizic dintre cele mai mari. Daca nu faci miscare in mod regulat, vezi daca e cineva dispus sa te ajute sa dai zapada, nu te aventura singur. Cand dai zapada, nu te grabi, fa pauze multe, bea multa apa, ai grija sa nu iti transpire corpul si dupa aceea sa ti se raceasca transpiratia pe spate, sa dai in alte belele.
17. Dupa o zapada masiva, e nevoie sa iti cureti acoperisul casei. In caz contrar, zapada care ramane pe casa iti poate cauza stricaciuni la acoperis. Ai grija cu ce dai zapada, sa nu aluneci, sa fii in siguranta.
18. Dupa ce trece furtuna si nu mai ninge, fa o tura si verifica daca totul e ok la cei pe care ii stii mai in varsta sau cu probleme. Stai in priza pentru valul doi, fie de vijelie fie de inghet, de regula ele vin combinate. Revino la viata de zi cu zi si tine cont sa ramai mereu cald la corp cand iti cureti masina, te duci la job, esti in statia de autobuz, etc. Caldura corpului e cea mai importanta in perioada asta.
19. Ajuta la datul zapezii. Atat cat poti, participa la datul zapezii din fata casei tale, la facutul de alei, gaseste gura cea mai apropiata de canalizare, de hidrant pentru foc, etc si fa accesul la ele.
20. Ia partea buna a izolarii din cauza zapezii. Uneori nu e chiar asa o tragedie sa iei o pauza de la lumea de zi cu zi. Daca tot stai in casa, citeste o carte buna, jucati in joc, stai sub plapuma; da-ti acest drept si vei trece cu bine peste zilele atipice.
21. Opreste-te si bucura-te de natura. Vezi ce entuziasmati sunt copiii cand vad zapada? Iesi si tu la plimbare in natura, bucura-te de linistea imprejurimilor fara masini, de aerul deosebit de curat de dupa o ninsoare abundenta. Fa un om de zapada, fie ca ai sau nu copii. Admira stralucirea turturilor. Priveste totul in jur cu ochii copilului din tine.