9. Clostridium Botulinum – cea mai toxică creatură de pe pământ
O singură linguriţă cu această bacterie, pusă unde trebuie, poate omorî întreaga populaţie a Statelor Unite. Toxina botulinică este o neurotoxină care întrerupe comunicarea dintre creier şi muşchi, rezultând paralizia diafragmei şi apoi asfixierea. Toxina botulinică se găseşte în solurile din întreg ecosistemul Pământului, din deşertul Sahara până în îngheţurile Antarcticii. Sporii acestei toxine sunt greu de ucis. Nici măcar să-i fierbi în apă timp de 10 minute nu este suficient pentru a-i distruge. Este suficient un singur bob de mazăre contaminată să omoare un om într-o singură zi. Niciun animal nu este rezistent la toxina botulinică. Un singur nanogram pe kilogram corp este suficient pentru a omorî orice organism viu de pe planetă. Un elefant va supravieţui numai 3 zile după ce va mânca numai 0,005454 miligrame de toxină botulinică.
10. Furnicile Siafu – Puterea stă în număr
Trăiesc în Africa de est, atât în junglă, cât şi în savană. Furnicile Siafu nu au ochi şi totuşi se orientează foarte bine în spaţiu graţie unui miros extrem de bine dezvoltat bazat pe feromoni. Periodic, colonii de peste 50 de milioane de furnici decid să caute un alt teren de „vânătoare” şi n-ar fi bine să stai în calea lor. Au şi venin, dar nu într-atât de puternic pentru a omorî un animal de mari dimensiuni. Totuşi, au cleştii suficient de puternici pentru a tăia pielea unui rinocer. Dacă te apropii la mai puţin de 25 de metri de „fortăreaţa” furnicilor Siafu, acestea îţi vor simţi mirorul şi vor ieşi la luptă pentru a-şi apăra teritoriul. Muşcătura lor este extrem de dureroasă, iar singura şansă de scăpare este fuga, chiar dacă este ruşinoasă, în astfel de cazuri este sănătoasă. N-are nici un sens să încerci să le ataci, nici măcar cu aruncătorul de flăcări. Furnicile Siafu nu ştiu ce este frica. Chiar dacă nu vor porni la atac, vor aştepta să te termine focul. Dacă eşti atacat de furnicile Siafu, nu prea ai şanse de scăpare. Nici dacă te scufunzi în apă. Sau poate ar fi bine să te antrezi. Furncile pot rezista sub apă 3 minute.
Într-o lună, o carcasă de elefant este „devorată” de furnici. Singurul „advesar” sunt bacteriile. Altfel, nici un animal necrofag nu face faţă familiei de furnici.
Popoarele indigene folosesc furnicile siafu pe post de „copci”. Furnicile sunt puse pe o rană, lăsate de muşte, apoi li se taie capul şi astfel, cleştii lor rămân blocaţi.
sursa foto: freedigitalphotos.net
Citeste continuarea: 1 2 3 4 5