Ce poate fi mai placut decat sa gatesti mancaruri gustoase si sanatoase pentru cei dragi, sa-i vezi ca se bucura de ele si ca-ti multumesc pentru delicatesele cu care i-ai delectat? Gospodinele stiu ca gustul mancarii depinde si de calitatea vaselor in care se gateste, asa ca au grija cand merg la cumparaturi sa aleaga ce e mai bun.
Calitatile vasului ideal in bucatarie sunt:
1. Sa nu reactioneze chimic cu mancarea care se pregateste in ele;
2. Sa fie durabile in timp, fara a se deteriora sau a-si schimba forma sau proprietatile;
3. Sa fie bune conducatoare termice, pentru a asigura o pregatire uniforma a mancarii in interiorul lor;
4. Sa fie confortabile in utilizare, inclusiv din punct de vedere al design-ului;
5. Sa fie usor de curatat, inclusiv prin impiedicarea mancarii sa se lipeasca de vas sau sa se arda.
Noi, Pyramis Romania, ne asumam misiunea de a imbunatati calitatea vietii omului modern prin cercetarea si dezvoltarea continua a produselor noastre, adaugand acestora un plus de comfort prin accesul la excelenta si continuitate in timp, prin utilizarea resurselor naturale in mod responsabil.
Pyramis Romania este Producator Global de vase de gatit de mai bine de 50 de ani.
Vase de gatit din inox.
Otelul inoxidabil este un aliaj foarte rezistent la coroziune, temperaturi inalte, zgarieturi, pete, daca se respecta procentul otel, crom, nichel necesar pentru a realiza un produs de calitate.
Vasele de gatit Pyramis sunt realizate din otel inoxidabil 18/10, cu o grosime de 0.7mm pentru corpul vasului si 0.6mm pentru capace.
Una dintre proprietatile specifice ale acestor vase este reprezentata de mentinerea caldurii, care este asigurata de un strat din aluminiu cu o grosime de 3.5-6mm si o capsula magnetica (tip material 430) cu o grosime de 3mm.
Manerele sunt realizate din otel inoxidabil sau banchelita, rezistente la temperaturi inalte.
Liniile capacelor sunt curbate, pentru circulatia optima a caldurii in interiorul vasului.
Vasele sunt pretabile pentru toate tipurile de plite: electrice, gaz, vitroceramice si pe inductie.
Baza vaselor este curbata catre interior, la o rata de 10/1000, pentru a asigura o asezare perfecta pe orice suprafata de gatit.Pentru o conductivitate buna si o distribuire uniforma a caldurii, vasele de gatit din inox Pyramis sunt prevazute cu o baza ramforsata cu pastila de cupru sau aluminiu. Inoxul este una dintre cele mai bune optiuni disponibile pe piata din punct de vedere al calitatii raportate la pret si poate fi folosit pentru orice metoda de a gati.
Gama de produse din inox este foarte variata, cuprinzand: seturi de vase de gatit, oale, oale sub presiune, friteuze, ceainice, tavi, platouri, tot ceea ce este necesar intr-o bucatarie.
Vase de gatit din aluminiu
Aluminiul este cel mai abundent metal din crusta pamantului.
Vasele de gatit Pyramis, din gama Evergreen, Ceratech si Olympia, sunt realizate prin laminarea aluminiului. Beneficiile vaselor fabricate prin acest proces sunt:
– manevrabilitate facila datorita greutatii scazute;
– rapiditate – conductivitate a caldurii crescute;
– economie de energie – folosirea surselor de caldura la o treapta inferioara si retinerea mai indelungata a caldurii
Stratul neaderent al tigailor din aluminiu se realizeaza prin adaosul teflonului sau a ceramicii pe suprafata de gatit.
Dar avantajele majore ale vaselor de gatit din ceramica Pyramis sunt:
-nu contin PTFE si PFOA sau metale grele precum cadmiu, plumb, crom sau mercur. Suprafetele antiaderente traditionale contin PTFE (PolyTetraFluorEthylene), o substanta parafinoasa, sintetica. PTFE are numeroase dezavantaje in utilizarea casnica. La o temperatura de peste 2600C invelisul PTFE al vaselor de gatit incepe sa se descompuna. A fost dovedit ca fumul emis este letal pentru animalele de companie si pasari de talie mica. Efectele asupra noastra se materializeaza in probleme respiratorii, greata sau dureri de cap.
Invelisurile PTFE sunt produse cu ajutorul PFOA (Acid PerFluoroOctanic), care este clasificat ca fiind un poluant permanent al mediuluiinconjurator.
Dincolo de acestelucruri, PFOA este o substanta chimica foarte rezistenta, pentru eliminarea careia organismul nostru depune eforturi mari, si este cunoscuta ca substanta cancerigena pentru corpul uman (conform Environmental Protection Agency – EPA).
– gatirea cu cantitati reduse de grasimi;
– un mod de viata sanatos;
– intretinerea foarte usoara – nu se mai pierde timp cu spalarea resturilor persistente.
Stratul exterior emailat de culoare verde specific liniei EVERGREEN reprezinta respectul pentru natura si calitatea vietii. In capacele din sticla si manerele din inox se simt influente ale stilului francez, caracterizat prin finete si rafinament.
Productia vaselor din linia EVERGREEN are loc la temperaturi mai mici de 200° C, limitand astfel emisiile de carbon in mediul inconjurator.
Compozitia este din aluminiu de 3.2mm grosime pentru tigai si 4mm pentru oale
Tehnologiile diferite pot afecta performantele vaselor de gatit. Pentru fiecare tip de sursa de caldura exista variante optime de vase.
Aloca putin timp pentru a citi instructiunile de folosire furnizate de catre producator pentru orice tip de vase. Beneficiile sunt pe masura!
Horoscop sezonul Săgetător noiembrie-decembrie 2024. Ce caută sufletul nostru?
3 ZODII CHINEZEȘTI care atrag SUCCESUL financiar în săptămâna 18-24 noiembrie