Fiecare iubitor de animale îşi doreşte să aibă o relaţie cât mai apropiată cu necuvântătorul pe care îl îngrijeşte. Iubitorii de pisici ştiu că tipul de relaţie pe care îl poţi avea cu o pisică este mult diferită de cea pe care o poţi avea cu un câine, spre exemplu. Iar iubitorii de feline ştiu că o pisica va incerca să obţina întotdeauna ce îşi doreşte.
Dacă îţi doreşti o relaţie mai apropiată cu pisica ta, poţi începe prin a-i analiza gesturile, comportamentul şi mai ales mieunatul. Iată în continuare care este semnificaţia mieunatului la pisici şi cum te poate ajuta el să te apropii mai mult de companionul tău.
La fel ca toate celelalte animale şi pisicile pot exprima şi îi pot comunica proprietarului său stările prin care trec. În funcţie de firea pisicii, mieunatul poate fi mai strident sau mai baritonal. De asemenea, pisica ta poate fi mai comunicativa sau mai reţinută în ceea ce priveşte sunetul. Însă, oricare ar fi tipul de mieunat, este important să ştii că în cele mai multe cazuri, prin mieunat pisica ta încearcă să îţi comunice ceva.
Specialiştii au stabilit că mieunatul unei pisici poate fi de mai multe tipuri, însă principalele motive pentru care o pisică scoate sunte sunt reprezentate de:
- Bucurie – pisica ta este încântată de o acţiune, o jucărie sau chiar de faptul că te vede;
- Nevoie – pisica ta poate mieuna pentru că îşi doreşte să fie mângâiata, îi este foame ori sete etc..
- Durere – pisica ta te va anunţa de fiecare dată atunci când ceva nu este bine cu ea, iar dacă îi este rău aceasta te va informa atât prin comportament (este mai apropiată de tine sau caută tot timpul un loc in care să se ascundă), cât şi prin mieunat.
Dacă pisica ta are nevoie să fi alintată ori să primească ceva de la tine, mieunatul va fi asemănător trilurilor şi bineînţeles aceasta se va alinta pe lângă tine.
Dacă ceva nu îi convine, fie comportamentul tău ori o situaţie care o stresează, sunetele scoase vor fi mult mai alertante.
Dacă este în călduri, pisica ta poate mieuna pentru un timp mai îndelungat, mai precis mieunatul se poate întinde pe parcursul a mai multor zile.
Comunicarea pisicii prin sunete
- Mieunatul simplu
Printr-un mieunat simplu pisica ta îţi poate cere să o mângâi pe burtă, să o primeşti lângă tine pe canapea ori în pat, să îi oferi mâncare sau să îţi arată ceva ce a descoperit în casă. Mieunatul simplu poate fi însoţit şi de anumite gesturi, în funcţie de lucrurile pe care aceasta le doreşte. Spre exemplu, dacă doreşte să o mângâi, mieunatul poate fi urmat de o piruetă sau un rostogolit.
- ‘’Ciripitul’’
Atunci când pisica ta ciripeşte, trebuie să ştii că aceasta anunţă un alt animăluţ aflat în prezenţa ei. Poate fi o pasăre, o altă pisică sau chiar o muscă. Acest sunet este învăţat încă de când este pui, când pisica mama foloseşte îl pentru a-şi ţine pui sub control.
- Torsul
Torsul este cea mai folosită formă de comunicare şi fără dar şi poate şi cel mai plăcut sunet pe care un proprietar de pisică îl poate auzi. Prin tors o pisică îţi va spune că este fericită ori că are nevoie de mai multă afecţiune.
Pisicile comunică cu proprietarii săi şi îşi doresc să le transmită acestora toate stările prin care trec. Dacă doreşti să descifrezi mesajul din spatele unui mieunat este suficient să observi cu atenţie comportamentul pisicii tale şi vei realiza imediat ce încearcă aceasta să îţi comunice.
Horoscop 2025. MUTĂRI astrale MAJORE! Previziuni astrologice complete pentru toate zodiile
Venus în Vărsător 7 decembrie 2024 – 2 ianuarie 2025. Cum se transformă prietenia și relațiile?