Shop
Ultimele 100 de articole

De ce mor plantele când le muți în alt ghiveci

07 decembrie 2016, , Vizualizări:
flori ghiveci

Ți-ai cumpărat un ficus viguros sau o begonie plină de flori, ți s-a părut vasul de la florărie prea mic și le-ai transplantat într-un ghiveci mai mare. După două, trei zile, însă, plantele au început să se ofilească și le-ai pierdut.

 

Oricât de multe am știi despre flori, tot se întâmplă să mai facem greșeli și să le pierdem. Iar transplantarea este un proces delicat, care afectează orice plantă, oricât de viguroasă ar fi. Nu este un obiect pe care să îl muți fără griji dintr-un loc în altul. Trebuie să alegi timpul cel mai potrivit și să știi cum să manevrezi coletul de rădăcini pentru a afecta cât mai puțin dezvoltarea ulterioară a plantei. Iată câteva sfaturi care te vor ajuta data viitoare când vrei să transplantezi o floare.

Lasă planta să se acomodeze cu noul spațiu

Oricât de mic și de nepotrivit ți se pare ghiveciul în care ai cumpărat floarea, ține cont că în el s-a dezvoltat planta în ultimele luni și că pământul de la rădăcini conține tot ce îi trebuie. Nu o deranja imediat ce o aduci acasă. Găsește-i locul potrivit în casă, în funcție de lumina de care are nevoie, și las-o cel puțin două sau trei săptămâni să se acomodeze. Transportul în magazine și apoi la tine acasă este un adevărat șoc pentru plantele la ghiveci, care trebuie să se adapteze la noi condiții de lumină, temperatură și umiditate.

Alege timpul potrivit

Majoritatea plantelor la ghiveci trebuie transplantate la început de primăvară, când intră într-o nouă etapă de vegetație și rădăcinile cresc mai repede. Doar plantele care înfloresc iarna, precum Crăciunița, siclamele sau anumite specii de orhidee, pot fi mutate în alte ghivece pe timp de toamnă.

 

Citeste continuarea pe libertateapentrufemei.ro

 

Cuvinte cheie: , ,

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.