Cum sa simtim energiile care intra in locuinta noastra - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Cum sa simtim energiile care intra in locuinta noastra

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Actualitate » Cum sa simtim energiile care intra in locuinta noastra

Pentru a vedea care energii ne influenteaza casa, sa ne gandim pe unde intra energia in cantitati mari. La multe case, in functie de cat de des este folosita usa, energia principala a casei vine prin aceasta “poarta a energiei”. Ca sa aflam ce calitati are aceasta, imaginati-va ce fel de priveliste va intampina cand va apropiati de casa sau apartamentul in care locuiti. Este mult mai eficient daca faceti acest lucru atunci cand sunteti chiar in fata usii.

 

Intrarea

Imaginati-va ca lumina de pe scara blocului unde locuiti nu functioneaza. Este usa apartamentului luminata sau trebuie sa cautati gaura cheii pe intuneric?

 

Daca stati la curte, cum va simtiti cand intrati pe poarta si va apropiati de usa de intrare? Curtea este bine ingrijita sau ar fi cazul sa faceti curatenie generala printre frunzele si buruienile care au napadit gradina?

 

Imaginati-va ca energia este ca omul: ii place curatenia, ordinea si frumusetea. Daca qi da peste un loc plin de gunoaie sau de dezordine, “face stanga-imprejur” si se duce la vecini, care au avut grija sa ii face o primire mai buna…

 

Daca este cazul, instalati un mic bec la intrarea in locuinta pentru a lumina drumul pentru energia care vine spre casa dumneavoastra. Astfel, aceasta va fi atrasa spre casa dvs., in loc sa se duca la vecinul din exemplul de mai sus.

 

Dupa ce v-ati familiarizat cu locul din fata intrarii (si l-ati amenajat cat mai bine, daca este posibil), treceti la analizarea spatiului de dupa usa.

 

 

In interiorul casei

Ce va intampina in holul de la intrare? Un intuneric total (cum am avut surpriza sa “vad” in cateva case pe care le-am vizitat), completat poate si de dezordine, sau o atmosfera luminoasa si ordonata? Spatiul este stramt, usile stau inchise, sau energia poate intra nestingherita in casa, aducand prospetime si bucurie celor care locuiesc acolo?

 

Reamintiti-va ca energia este vie. Ca si noi, ea are nevoie de spatiu unde sa se manifeste. Daca de cum intra in casa este sufocata intr-un holisor stramt si intunecos, nu va ezita sa fuga din acea locuinta cu prima ocazie cand usa de la intrare se va deschide.

 

 

Remedii Feng Shui

Va rog sa nu va descurajati daca situatia din casa dvs. se potriveste cu exemplele anterioare mai putin fericite. Sunteti pe drumul cel bun! V-ati dat seama unde este problema. Urmatorul (mic) pas inainte este sa faceti o primire cat mai buna acestui oaspete de seama care este energia.

 

Aranjati cu grija exteriorul si interiorul din preajma usii de la intrare. Aduceti lumina si creati cat mai mult spatiu, dupa posibilitati. Faceti curatenie (daca este cazul) si mutati lucrurile de prisos in debara sau in dulap. Plasati o oglinda mare care sa va dea impresia ca spatiul s-a dublat (dar nu imediat in fata usii). Poate aveti un tablou care va place si pe care puteti sa-l aduceti mai aproape de usa.

Fiti creativi/e! Energia pozitiva (sheng qi) este creata de lucrurile placute ochiului. Faceti tot ce puteti ca intrarea sa fie primitoare si linistitoare.

 

In final

Bineinteles ca energia principala a casei se amesteca cu energiile care intra prin ferestre si alte usi ale casei/apartamentului, creand un amalgam care influenteaza persoanele care traiesc in cladirea respectiva.

 

La un nivel mai avansat de studiu Feng Shui, invatam cum sa analizam aceste energii, modul in care interactioneaza intre ele si sa descifram felul in care ne afecteaza. Astfel, putem alege sa folosim mai mult camerele cu energii pozitive si sa le evitam pe cele care ne-ar putea aduce rezultate mai putin bune.

 

Exista o multitudine de remedii din cadrul scolilor de Feng Shui traditional care pot fi folosite pentru a corecta un flux de energii negative, astfel incat sa nu fim influentate/i in rau. Aceste remedii sunt cunoscute de cei care au studiat Feng Shui traditional, care le aplica in functie de particularitatile fiecarei case (vezi pe site sectiunea Consultatii). Asa cum oamenii sunt diferiti si reactioneaza diferit la anumite medicamente sau tratamente, tot asa si casele noastre necesita remedii care se aplica de la caz la caz.

 

 

Ca sa incheiem intr-o nota pozitiva, cu un proverb chinezesc: “Un drum lung incepe cu un pas”. Tradus in “limbaj Feng Shui”, imbunatatirea vietii noastre incepe cu intelegerea energiei (qi) si a modului in care ne influenteaza viata. Aplicati chiar de azi cate unul din sfaturile din aceste articole si rezultatele vor veni in curand. Succes!

 

Pentru mai multe articole despre Feng Shui traditional si armonia in casa ta, vizitati siteul Fengshui-traditional.ro.

 

 

Credit foto: freedigitalphotos.net

Cuvinte cheie: ,
Data articol: 05/07/2013