- Cuptor
Ai nevoie de:
– amoniac.
Cum se foloseste:
Pune putin amoniac intr-un vas micut si lasa-l, peste noapte, in cuptorul inchis. A doua zi dimineata, aeristeste bucataria si incepe sa speli cuptorul. Grasimea va putea fi indepartata cu usurinta. Nu va ramane in urma niciun miros urat. Nu uita sa lucrezi cu manusi in maini, dar si cu geamul deschis pentru a te proteja de mirul puternic al amoniacului.
- Ibric
Ai nevoie de:
– otet.
Cum se foloseste:
Pentru a scapa de diversele reziduri din ibric umple-l trei sferturi cu apa si otet (proportia fiind de 1:1) si pune-l pe foc. Dupa ce lichidul incepe sa dea in clocot, asteapta cateva minute dupa care incepe sa speli bine ibricul.
- Oalele
Ai nevoie de:
– mustar pudra;
– bicarbonat de sodiu.
Cum se foloseste:
Cea mai eficace mixtura pentru a curata oalele este formarta din bicarbonat de sodiu si mustar pudra, raportul fiind de 1 la 3. Amesteca cele doua pudre si pune-le intr-o sticla cu capac gaurit. Este usor de folosit.